Može li ovaj momak da bude prvi pik na NBA draftu?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.04.2019.
18:29
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga će zavisiti od jednog čoveka, ali nema sumnje da talentovani Kanađanin ima kvalitet i potencijal za najveće domete.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Sve više se priča o NBA draftu, pogotovu jer je sezona u NCAA gotova, Virdžinija se domogla titule nacionalnog šampiona.

Djuk je bio jedan od glavnih favorita, ali nisu uspeli da se domognu finala.

"Plavi đavoli" su bili dominantni u regularnom delu sezone, jer su u svojim redovima imali dva sjajna individualca.

Prvi je Zion Vilijamson, momak sa ogromnim potencijalom i neverovatnim fizičkim predispozicijama, zbog kojeg su određeni NBA timovi ove sezone gubili utakmice, kako bi povećali svoje šanse da prvi biraju na draftu, jer žele da se dočepaju sjajnog momka sa Djuka.

Ipak, on se još uvek nije odlučio da li će izaći na NBA draft, mada bi bilo preveliko iznenađenje da ne izađe, ali zbog povrede koju je doživeo tokom sezone, Vilijamson bi mogao da se odluči da ostane još jednu sezone na koledžu, kako bi se što bolje spremio za NBA.

Ukoliko Zion ne bude na draftu, velika je verovatnoća da će kao prvi pik biti biran njegov saigrač sa Djuka, Er Džej Beret.


Ovaj momak se za razliku od Vilijamsona sada i zvanično prijavio na NBA draft, mediji u SAD prenose da će u svakom slučaju biti biran sa jednog od prva tri mesta na draftu.

Reč je o sjajnom beku šuteru, koji nastupa i za seniorsku reprezentaciju Kanade, a sa U19 selekcijom ove zemlje osvojio je Svetsko prvenstvo u košarci, bio je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira 2017. godine i Egiptu.

Momak iz Toronta je blistao na Djuku, ostao je donekle u senci Ziona Vilijamsona, ali su timovi iz najjače lige sveta apsolutno svesni njegovih kvaliteta i ukoliko se Zion prijavi na draft, utisak je da će sa prva dva mesta biti birani košarkaši Djuka.

Beret je u sezoni za nama beležio 22,6 poena, 7,6 skokova i 4,3 asistencije po utakmice, pamtiće sezona na Djuku i po nastupu protiv Severne Karoline, kada je upisao tripl-dabl (23p, 11sk, 10a) i tako postao tek četvrti igrač u istoriji koledža sa tim učinkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 12.04.2019
02:13

RJ Baret nikako ne moze da bude ispred Ja Moranta.

avatar
JC\'90
Wednesday, 10.04.2019
20:08

Bilo bi odlicno da ode u New York ,plus dva nova all stara. Nadam se da ce NY ponovo biti u vrhu istoka

avatar
yboyka525
Wednesday, 10.04.2019
18:35

Ma kakva povreda kakvo odlaganje, kao da se samo on i pita :) ide decko u Nju Jork, prave sad ekipu koja ce dominirati. 2 ol star igraca, plus Zion, plus tamo vamo igraci koje pokupe, bice interesantno.