Može li Mega da iznenadi Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.10.2017.
15:41
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Odgovor ćemo dobiti već u sredu uveče.

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Derbi drugog kola ABA lige biće duel između Crvene zvezde mts i Mega Bemax-a u hali ''Aleksandar Nikolić'', a koji je na programu u sredu od 21 čas.

I jedni i drugi startovali su pobedama u novoj sezoni, Zvezda je bila bolja od Mornara, a Mega od zagrebačke Cibone.

U duel sa aktuelnim šampionom ekipa Dejana Milojevića ući će oslabljena, bez Kostje Mušidija, Nikole Miškovića i Ognjena Čarapića.

Ipak, i pored tog hendikepa, u Megi veruju da mogu da pruže odličan otpor favoritu.

''U sredu nas očekuje meč sa Crvenom zvezdom koja je svakako prvi favorit za osvajanje ABA lige. Pripreme za susret sa Zvezdom nam olakšava činjenica da smo takmičenje otvorili dobrom igrom i pobedom protiv Cibone.

U odnosu na taj meč je potrebno da smanjimo oscilacije u igri a da zadržimo agresivnu igru u odbrani uz puno trčanja. Imamo veoma mladu i borbenu ekipu koja je pokazala da nikada ne odustaje i ja verujem da će tako biti i u sredu, a za šta će to biti dovoljno, videćemo''
, izjavio je Milojević.

Krilni centar Mega Bemaxa Stefan Fundić se protiv Cibone istakao sa 16 poena i osam skokova i biće jedan od velikih aduta ove ekipe i protiv Zvezde.

''Pobedili smo u prvom kolu i u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu na strani protiv odlične ekipe. Poštujemo Crvenu zvezdu, ali ako uspemo da nametnemo naš ritam trčanja, verujem da možemo da igramo sa bilo kim.

Protiv Zvezde je potrebno da uz agresivnu odbranu, smanjimo padove u igri, a ukoliko uđemo u egal završnicu, sve je moguće'',
izjavio je Fundić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Tuesday, 03.10.2017
17:43

Moze al u sezoni 2028/29 u ovoj tesko .Sportski pozdrav

avatar
Tuesday, 03.10.2017
16:24

Molim vas budite realni! Ovakvi naslovi su kao neka reklama za niskobudžetni SF film. Mega nas može iznenaditi jedino ako ugase svetlo u hali ili u međuvremenu dovedu Vestbruka, a pošto su obe opcije nerealne, onda neka se pripreme na porez protiv najbolje ekipe u regionu.