Motiv više za Alimpijevića, stigle pohvale od Karija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.03.2018.
21:38
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Mladi strateg Crvene zvezde mt:s imaće motiv više u nastavku sezone pošto je pred duel sa Barselonom dobio pohvale jednog od najboljih trenera u istoriji košarke.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s u petak gostiju Barseloni u okviru 25. kola Evrolige.

Biće to specifičan duel zbog činjenice da na klupi Barselone sedi legendarni Svetislav Pešić koji je deklarisani navijač Crvene zvezde.

Uoči sutrašnjeg duela Kari je za "Novosti" priznao da neće biti popusta za Zvezdu iako Barselonu za vikend čeka "El Klasiko".

"U nedelju igramo protiv Reala, ali nam je Evroliga i dalje veoma važna. Nema bolje pripreme za prvenstveni meč od pobede u Evroligi. Moj cilj je da u španskoj ligi budemo među prva četiri tima da bismo imali prednost domaćeg terena u prvoj plej-of rundi, koja se igra do dve pobede i u kojoj se najčešće dešavaju iznenađenja. A kada nam se oporave igrači, možemo da napadnemo i titulu", rekao je Pešić.

Iskusni košarkaški stručnjak iskoristio je priliku da pohvali rad trenera Crvene zvezde mt:s Dušana Alimpijevića i da pošalje poruku nestrpljivim navijačima.

"Prisustvovao sam i nekim treninzima i video da je novi trener Alimpijević, iako mlad, uspeo da se nametne ekipi. Igrači ga slušaju, prihvataju i sprovode instrukcije. Mislim da je Zvezda našla trenera na duže staze, koji može da je vodi u narednom četvorogodišnjem ciklusu. Nastavljeno je s promovisanjem mladih igrača, a dobro su se integrisali stariji i stranci. Zvezdina sezona je za respekt, naravno da navijači uvek traže više, ali je teško očekivati da se na početku nove priče napravi veliki rezultat u Evroligi", istakao je Pešić.

Nema sumnje da će ovakve reči prijati mladom strategu Crvene zvezde mt:s jer se ne dešava svaki dan da pohvale za rad dobijate od čoveka koji je napravio mnoge velike stvari u košarci.

Utakmica 25. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde mt:s igra se u petak od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Friday, 09.03.2018
00:21

Ova sezona je najbitnija, isto je bilo sa Radonjom. Ukoliko Alimpije izdrzi pritisak i osvoji ABA ligu, bice podjednako ako ne i vise uspesan kao Radonja.