Moskovljani ''zatrpali'' koš Efesa, ubedljiva pobeda CSKA

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.12.2018.
19:54
Izvor: Sportske.net

Večerašnji evroligaški program započeo je utakmicom u Moskvi, u kojoj je domaćin bio izuzetno šuterski raspoložen.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

U prvoj utakmici 14. kola Evrolige, ekipa CSKA je na svom parketu savladala Anadolu Efes sa ubedljivih 102-84.

To je jedanaesta pobeda ''Armejaca'' koji su se učvrstili na trećem mestu na tabeli, dok je Efes pretrpeo peti poraz.

Posle ravnopravnog početka, CSKA je u završnici prve četvrtine uspeo da stekne nešto osetniju prednost, ovaj deo igre završen je rezultatom 31:24 u njihovu korist, a do kraja drugog kvartala Efes je uspeo da uhvati rezultatski priključak.

Ipak, ono što je obeležilo prvo poluvreme, jeste ogroman broj poena na obe strane, kao da odbrane nisu postojale, pa je na semaforu posle 20 minuta igre stajalo 56:54 za CSKA.

U nastavku, gosti su znatno teže dolazili do koša rivala, a s druge strane, napad CSKA je i dalje odlično funkcionisao, pa sam finiš meča nije doneo nikakvu neizvesnost, postavljalo se samo pitanje hoće li Moskovljani preći ''stotku'' i kojom razlikom će dobiti ovaj meč.

Najefikasniji u njihovim redovima bio je Vil Klajburn sa 24 poena i 11 skokova, pratio ga je Nando De Kolo sa 21 poenom, 5 skokova i 6 asistencija, a zapaženi su bili i Otelo Hanter sa 13, odnosno Danijel Heket sa 12 poena.

Rodrig Buboa je sa 24 poena predvodio goste iz Istanbula, u čijim redovima je naš reprezentativni plejmejker Vasilije Micić upisao 7 poena, 2 skoka i 5 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke