Moramo još upornije - Jokić za sad daleko od Ol-stara!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 05.01.2017.
22:25
Izvor: Sportske.net

Srpski centar briljira ove sezone, širom naše zemlje je pokrenuta akcija da se zbog sjajnih igara pošalje na Ol-star, ali za sada nam ne ide.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sjajne partije Nikole Jokića nisu promakle nikome. Polako ali sigurno izrasta u glavnog igrača Denver Nagetsa, zbog svojih lucidnih asistencija sve ga češće porede sa plejmejkerima, a često i nazivaju "plejmejkerom u telu centra".

Ima sjajan učinak u poslednjih mesec dana u NBA lige, popravio je svoju igru sa početka sezone i još jednom pokazao da je najperspektivniji igrač lige.

Zbog svega toga, Srbija je ponosna. Momak iz Sombora, koji je sa reprezentacijom Srbije poneo srebrno odličje na Olimpijskim igrama u Riju, predstavlja našu naciju na najbolji mogući način i na tome mu hvala.

Kako je Ol-star vikend u NBA ligi sve bliži, krenulo je i glasanje za najbolje petorke.

Glasa se putem najrazličitijih društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter,...), a sve veći broj ljudi u našoj zemlji je zainteresovan da pomogne bivšem centru Mega Leksa, da se nađe na pomenutom prestižnom događaju, koji će se ove sezone održati u Nju Orelansu.

Na našoj "Fejsbuk" stranici ste mogli da vidite nekoliko objava u kojim pokušavamo da skupimo što veći broj glasova za Nikolu, ali ćemo svi izgleda morati više da se potrudimo.



Objavljeni su i rezultati dosadašnjeg glasanja, evo kako izgledaju .

Poznato je da je glasanje podeljeno na dve grupe, Istok i Zapad, dok su obe konferecije podeljene na dodatne dve. Bekovi su jedna grupa, a u drugu su smešteni krilni centri, krila i teške petice, grupa košarkaša u koju spada i naš Jokić.

Što se tiče dosadašnjeg broja prebrojanih glasova, srpski reprezentativac nije ni u 10 "frontkort" igrača na Zapadu.


Takozvani "frontkort" Zapada predvodi Kevin Durent, a odmah iza njega je centar Golden Stejta Zaza Pačulija, sa neverovatnih gotovo 440 hiljada glasova. Gruzijcu je i minule sezone malo nedostajalo da se nađe na Ol-staru, sada je na dobrom putu da tamo zaista i završi, iako je i pticama na grani jasno da mu tamo nije mesto.

U 10 su još Kavaj Lenard, Entoni Dejvis, Drejmond Grin, DeMarkus Kazins, Karl-Entoni Tauns, LaMarkus Oldridž, Blejk Grifin i Mark Gasol, elitno društvo mora se priznati, ali samo će trojica njih završiti u petorci Zapada.

Na Istoku vodi Lebron Džejms, koji i generanlno ima najviše glasova (skoro 600 hiljada), a tu su i Antetokumpo, Kevin Lav, Embid, Melo Entoni, Batler, Porzingis, Pol Džordž, Vajtsajd i Džabari Parker.

Što se tiče bekova, na Istoku dominira Irving sa skoro duplo više glasova od Dvejna Vejda, koji je na drugom mestu.

Na Zapadu ništa novo, najviše glasova ima Stef Kari, ali ga u stopu prati Džejms Harden sa nešto više od četiri hiljada glasova manje.

Dakle, ukoliko hoćemo da pošaljemo Nikolu Jokića u ovako elitno društvo, moramo da budemo uporniji.

Glasajte i na zvaničnoj stranici NBA lige, a OVDE imate i link na kome možete to obaviti. I ne zaboravite, na svim društvenim mrežama pišite "Nikola Jokic #NBAVote".

Glasanje traje do 16. januara, a u nastavku pogledajte i najznačajnije datume vezane za Ol-star vikend.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Friday, 06.01.2017
21:23

Ja bas namerno necu da glasam za njega, ubacujem Rouza, Vejda, Lebona, Grifina i Dejvisa.

avatar
Mihajlo Jurosevic
Friday, 06.01.2017
17:53

Nikola Jokic #NBAVote

avatar
Mihajlo Sujer
Friday, 06.01.2017
14:14

Nikola Jokić #NBAVote

avatar
vozd87
Friday, 06.01.2017
01:06

Али људи моји што вам је увек туђе го..о слађе,него наша пита.Па Јокић има заиста фантастичне бројке.Узмите у обзир број скокова,асистенције и проценат шута.Па нек ми неко каже ко од центара приближно његових година има боље статистике.Значи не ко даје више поена или има више скокова,асистенција,него све у пакету.

avatar
SAB
Friday, 06.01.2017
21:24

Ima Dejvis, on je stariji od njega 2 godine

avatar
SAB
Friday, 06.01.2017
21:26

Ima Dejvis, on jeste stariji 2 godine ali je najkorisniji mladi igrac daje u proseku 31.5 poena, 15 skoka i oko 6 asistencija, on je centar ali kao da je krilo ili plej sve radi ali bukvalno sve

avatar
Marko
Friday, 06.01.2017
00:47

Ja glasao... ajmo svi

avatar
SAB
Friday, 06.01.2017
00:40

Tek je dosao, mora on jos da stasa zelen je jos uvek, ali je odlican.

avatar
Zvezda do Tokija
Friday, 06.01.2017
00:36

Nikola Jokic #NBAVote

avatar
joshkaperski
Thursday, 05.01.2017
23:56

Nikola Jokic #NBAVote

avatar
Basket
Thursday, 05.01.2017
23:44

nije najperspektivniji igrač u ligi, ali nije daleko od vrha