"Morača" neosvojiva tvrđava - Može li Zvezda da vrati brejk?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.04.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate ovosezonsku statistiku jasno je da crveno-bele u Podgorici čeka vraški težak posao ukoliko žele da zabeleže barem jednu pobedu.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Finalna serija plej-ofa ABA lige seli se u Podgoricu nakon dva meča u beogradskom "Pioniru". Budućnost je u prvoj utakmici napravila "brejk" i došla u poziciju da na domaćem terenu odlučuje o tituli.

Pošto je rezultat nakon dva odigrana meča nerešen, jasno je da bi u glavnom gradu Crne Gore mogla da padne odluka o šampionu za sezonu 2017/18 ali malo ko veruje da će se to i dogoditi.

Većina je sklona oceni da će se serija posle dva meča u Podgorici vratiti u Beograd i da će majstorica odlučivati o osvajaču ABA lige i plasmanu u Evroligu.

Crvena zvezda mt:s ima zadatak da ostvari barem jedan trijumf kako bi osigurala majstoricu. To je lako reći ali nije lako sprovesti u delo jer je hala "Morača" u tekućoj sezoni postala prava neosvojiva tvrđava.

Kada pogledate statistiku, dolazi se do podatka da je Budućnost u dva različita takmičenja ove sezone odigrala 22 utakmice na domaćem terenu a pretrpela je samo TRI poraza!

Trinaest puta igrao je šampion Crne Gore na domaćem terenu utakmice ABA lige i ostvario maksimalan učinak, dok je u tri faze Evrokupa na devet utakmica pretrpeo samo tri poraza.

"Moraču" su u tekućoj sezoni uspela da "osvoje" samo tri kluba. Radi se o lideru Bundeslige i finalistima Evrokupa što samo potvrđuje da ekipa Aleksandra Džikića radi odličan posao pred svojim navijačima.

Prvi poraz u "Morači" ove sezone Budućnost je pretrpela 1. novembra 2017. godine od minhenskog Bajerna (60:76) u okviru prve faze Evrokupa. Nakon ekipe koju je tada predvodio Aleksandar Đorđević u Podgorici je uspeo da slavi i tim Saše Obradovića. Lokomotiva Kubanj savladala je Budućnost 3. januara na startu TOP 16 faze Evrokupa (62:68).

Poslednji poraz na domaćem terenu tim Aleksandra Džikića pretrpeo je pre mesec dana od Darušafake u revanš utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrokupa. Prošlosezonski četvrtfinalista Evrolige slavio je Podgorici rezultatom 78:71 uz sjajnu partiju Skotija Vilbekina (22 pts, 3 sk, 4 as).

Rečeno svedoči da Zvezdi neće biti lako na gostovanju Budućnosti i da je malo verovatno da će aktuelni šampion ABA lige za dva dana uspeti da ostvari dve pobede u "Morači" i tako odbrani titulu.

Veća je verovatnoća da će o tituli odlučivati majstorica, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi Budućnost uspela da materijalizuje brejk i sa dva trijumfa stigne do istorijskog uspeha.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
saka7903
Wednesday, 11.04.2018
11:52

I da osvoji ABA ligu ili cak i Evro kup Buducnost Evroligu igrati nece ni sledece niti bilo koje buduce godine .jer prvo sto nemaju halu sa propisanim kapacitetom a druga stvar je ta sto nisu interesantni