Moćna Zvezda predstavila triling

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.08.2019.
11:24
Izvor: Sportske.net

Tri američka košarkaša danas su i zvanično predstavljena na Malom Kalemegdanu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je tokom leta vredno radila i već je oformila ekipu za narednu takmičarsku godinu.

U klub se vratio Čarls Dženkins, kao i Ognjen Kuzmić, koji ipak neće još na parket, zbog saobraćajne nesreće koju je nedavno doživeo.

Angažovana su i tri nova stranca, ugovore sa šampionom Srbije i Jadrana potpisali su Derik Braun, Lorenco Braun i bivši igrač Partizana Džejms Gist.

Derik Braun je u klub stigao iz Efesa, nastupa na poziciji krilnog centra i iza sebe ima veliko iskustvo iz NBA i Evrolige.

"Srećan sam što sam ovde i što ću igrati za tim velike tradicije. Uzbuđen sam i što ću igrati za sjajne navijače, igrao sam protiv njih, a sada sam na istoj strani sa njima i srećan sam zbog toga. Moj primarni razlog za dolazak ovde su upravo navijači. To su najbolji navijači koje sam ikada video", istakao je Braun.

On u sezoni za nama nije igrao takmičarske utakmice, ali je svestan da može mnogo da doprinese.

"Nisam igrao prethodne sezone, ali mislim da znamo iz sezona pre toga šta mogu na terenu. Videćemo kako će to izgledati naredne sezone", dodao je Derik Braun.

Što se tiče Lorenca Brauna, ovo će mu biti prva sezona u Evropi, ima veliko iskustvo iz najjače lige sveta i nema sumnje da će biti veliko pojačanje.

"Ovo mi je prvi put da sam u Evropi. Gledao sam video klipove šta je Crvena zvezda radila prethodnih sezona. Jedva čekam da počne nova sezone, pokušaćemo da osvojimo sve i tome se unapred radujem. Razlog zašto sam ovde jeste mogućnost nastupanja na najvišem nivou i mogućnost osvajanja trofeja, pokušaćemo da ih osvojimo sve", izjavio je bivši plej Toronta na predstavljanju.

On dodaje i da ne zna šta da očekuje, ali i da je Evroliga odmah ispod NBA, kao i da je došao da pobeđuje.

"Iskreno, ne znam šta da očekujem. Sve što sam video bilo je na jutjubu i sličnim mestima. Znam da je Crvena zvezda član Evrolige, a to je prvi nivo ispod NBA lige. Ovde sam da pobeđujem i trudiću se da to radim. To je sve što želim u ovom trenutku", dodao je novi plej Crvene zvezde.

Gist je dobro upoznat sa košarkom na ovim prostorima, uspešno je branio boje Partizana, a nakon toga je dugi niz godina proveo u redovima Panatinaikosa iz kojeg je i stigao u redove Zvezde.

"Kako je Derik rekao, veoma sam uzbuđen što sam ovde. Poznajem tradiciju kluba i srećan sam što sam u Beogradu i što ću nositi dres Crvene zvezde. Spreman sam da radim vredno i jedva čekam narednu sezonu. Razlog zašto sam došao je prilika da igram na najvišem nivou u Evroligi i da se borim za trofeje. Igram košarku ne samo da bih igrao i zabavljao se, već i da osvajam pehare. To je najveći razlog zašto sam ovde", izjavio je Gist.

Neizbežno je bilo i pitanje o potencijalnim duelima sa bivšim klubom, večitim rivalom Crvene zvezde, Partizanom.

"Bio sam u različitim situacijama od kada sam počeo da igram košarku i imao sam priliku da igram najveće derbije u Evropi. U dresu Fenerbahčea sam igrao protiv Galatasaraja, zatim Olimpijakos - Panatinaikos... Ovde je to Crvena zvezda - Partizan, čije rivalstvo u potpunosti razumem. To je mnogo naboja i velika energija dolazi sa tribina. Ipak, nisu to utakmice sa kojima se nisam suočavao", dodao je novi centara "crveno-belih".

Konferenciju za novinare je zaključio Derik Braun rečima "Napred Zvezdo".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 23.08.2019
14:58
avatar
Sanchez Bakero
Friday, 23.08.2019
14:55

Tim velike tradicije..?! Jesam ja to propustio nešto ili..?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
15:44

Jesi, Zvezda je do kraja 20. veka bila najtrofejniji srpski klub, Zvezda je jugoslaviji donela prvi evropski trofej. Ali ne cudi me da ne znas. :)

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 24.08.2019
08:58

Изгледа, пуно тога...

avatar
Sanchez Bakero
Friday, 23.08.2019
20:51

Dobro, ispalio sam se ovo za Kup sajamskih gradova, ali poenta ostaje. :)

avatar
Sanchez Bakero
Friday, 23.08.2019
18:48

Bla, bla, truć... Sinak, titule osvojene na teniskim terenima..? Pffff... :)
A što se evrope tiče, i u fudbalu je Partizan igrao finale Kupa šampiona 25 godina pre zvezde, i osvojio Kup sajamskih gradova. Pa šta..? Zna se ko je ko u kom sportu, nemojmo gubiti vreme na uzaludne rasprave.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 23.08.2019
13:57

Овде рушимо редом, у ЕЛ циљ првих 8...

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 23.08.2019
12:47

Osvojicemo SVE !