MOĆNA SRBIJA! Sjajni Todorović, Bobi pogodio trojku za kraj!

Autor: Darko Mitrović
petak 29.06.2018.
18:47
Izvor: Sportske.net

''Orlovi'' dodaju gas u finišu prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije danas je bez ikakvih problema i neizvesnosti ostvarila četvrtu pobedu u kvalifikacionoj Grupi G.

Izabranici Saše Đorđevića su u petom kolu deklasirali domaću selekciju Gruzije sa 87:50, pa će u poslednjem kolu protiv Nemačke odlučivati o pobedniku ove grupe.

Naš tim ni u jednom trenutku nije dozvolio domaćima da povedu, jedino što je Gruzija uspela u ovom meču bilo je izjednačenje na 9:9 u uvodnoj fazi utakmice.

Od tada je počela sjajna serija našeg tima, koji je predvođen Dejanom Todorovićem i Draganom Milosavljevićem dobio prvu četvrtinu sa 18:11, a zatim početkom druge stigao i do 25:11.

Prve poene u drugoj četvrtini Gruzija je uspela da postigne tek na četiri i po minuta pre kraja poluvremena preko Šengelije, ali odbrana ''Orlova'' nije popuštala i na poluvreme se otišlo vrlo ubedljivim vođstvom naše reprezentacije, rezultatom 37:18.

Drugo poluvreme donelo je sličnu sliku na parketu, Todorović i Milosavljević su nastavili da pune koš rivala, pridružio im se i Micić, a sve bolji je bio i Boban Marjanović, pa je na tri minuta pre kraja, upravo poenima Marjanovića Srbija stigla do ''plus 32'' - 76:44.

Ni tu se naši nisu zaustavili, Todorović potom zakucava za 78:44, Marjanović je povisio na ''plus 36'' - 82:46, a Gruzijci su jedva čekali da se ovaj njihov košmar što pre završi.

Ipak, sve je začinjeno i trojkom Bobana Marjanovića za 87:48!

Dejan Todorović na kraju 24 poena, pet skokova i šest asistencija, Milosavljević se zaustavio na 15 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Vasa Micić na 11 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija. Dvocifren na kraju i Boban Marjanović sa 13 poena i četiri skoka.

U selekciji Gruzije izdvojili su se Mekfaden sa 18 i Šengelija sa 11 poena i osam skokova.

Od 19:30h u našoj grupi igraju Nemačka i Austrija, a trenutni izgled tabele u Grupi G je ovakav:

Srbija 4-1
Nemačka 4-0
Gruzija 1-4
Austrija 0-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke