Mitrović: "U paklenom smo ritmu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.01.2015.
15:15
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović ističe da će predstojeći duel sa Mega Leksom biti još jedno u nizu iskušenja na kojima se crveno-beli nalaze od početka godine.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nakon dva vezana poraza na startu TOP 16 faze Evrolige i trijumfa na gostovanju Olimpiji u okviru 16. kola regionalnog šampionata, košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavljaju takmičenje u ABA ligi na gostovanju Mega Leksu.

Utakmica 17. kola Jadranske lige između dva srpska kluba zakazana je za nedelju od 19 časova a najbolji pojedinac prvog međusobnog okršaja Zvezde i Mege tvrdi da crveno-beli ulaze u meč uz veliki respekt za mladu ekipu Dejana Milojevića.

"Mega Leks je mlada i veoma talentovana ekipa i u svaku sezonu ulaze sa sve većim ambicijama. Sama činjenica da u svojim redovima imaju dvojicu najkorisnijih igrača dosadašnjeg toka ABA lige Jokića i Miljenovića dovoljno govori u prilog tome da osim neospornog talenta oni poseduju i kvalitet koji treba respektovati" rekao je Mitrović.

Vicešampion Srbije nalazi se u seriji od 16 uzastopnih pobeda u ABA ligi pa će duel u Sremskoj Mitrovici biti prilika da se upiše novi trijumf.

"Naša želja je da i u ovom meču zabeležimo pobedu i tako nastavimo trijumfalni niz u regionalnom takmičenju. Neće biti nimalo lako, posebno ako se u obzir uzme podatak da je Mega Leks druga najefikasnija ekipa ABA lige. Neophodno je da svih 40 minuta budemo agresivni i sprečimo da utakmice uđe u ritam koji bi njima više odgovarao" dodao je kapiten crveno-belih.

Kako je već rečeno, Zvezda je od početka godine odigrala tri utakmice od kojih dve na gostujućem terenu.

"Zaista se nalazimo u paklenom ritmu utakmica. Ovo će nam biti čak treće gostovanje od početka ove godine. Međutim, mislim da smo se dobro spremili i da su svi moji saigrači rešeni da pruže pre svega veliku borbenost, a onda i dobru igru u nameri da zabeležimo još jedan trijumf kojim bi se dodatno učvrstili na čelu tabele" zaključio je Mitrović.

Prvi ovosezonski susret Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa završen je pobedom ekipe Dejana Radonjića rezultatom 93:77 a nedeljni okršaj zakazan je za 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke