Mislite da FIBA i Evroliga ne mogu da se dogovore? Sale ima rešenje!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.11.2017.
09:47
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Kada bi i mnogi drugi ovako razmišljali, dogovor bi morao da bude što pre postignut. Ovako, imaćemo i dalje inaćenje i sa jedne i sa druge strane.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Desetak dana ostalo je do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a selektori i dalje nemaju jasnu sliku na koje igrače će moći da računaju.

Ono što je sigurno, NBA asovi im neće biti na raspolaganju, a po svemu sudeći ni velika većina evroligaških igrača.

Ali, onda se postavlja pitanje kakav je smisao tog takmičenja?

Za sada niko nema pravi odgovor, a i FIBA sa jedne i Evroliga sa druge strane ne odustaju od svojih stavova, bez prave želje da do nekakvog dogovora ipak dođe.

Jedan od onih koji su u nezavidnoj situaciji ovih dana zbog ove kompletne situacije, jeste i selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Ali, za razliku od ostalih, Sale Nacionale je predložio način kako da se dođe do rešenja koje bi svima odgovaralo.

U najkraćem - ŠTRAJK, sve dok se FIBA i Evroliga ne dogovore.

''I u NBA je postojao problem, pa su štrajkovali. Ceo NBA, bio je "lokaut". Ne vidim razlog zašto se tako nešto ne uradi ako svima nama ne odgovaraju neke stvari, ni FIBA, ni Evroligi, reprezentacijama, selektorima, predsednicima saveza...

Izvolite, sedite, pa se dogovorite, ima načina kako da se dođe do najboljeg mogućeg sistema takmičenja. Mislim da u ovom trenutku to nije slučaj'',
poručio je Đorđević u izjavi za ''Blic''.

S obzirom da drugog rešenja i dalje nema ni na vidiku, možda bi ovaj radikalni potez konačno ''spustio na zemlju'' i nadležne u FIBA i u Evroligi i naterao ih na kompromis. Pre svega u interesu igrača i navijača. Valjda su oni najvažniji u celoj priči. Ili bismo mi samo voleli da tako bude...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Monday, 13.11.2017
11:42
avatar
DR DRE
Monday, 13.11.2017
11:39

A ko bi to tacno strajkovao, Sale? Tamo si barem imao jedinstvenu stranu u pregovorima, svi su hteli bolje uslove, a ovde imas podeljenost izmedju samih klubova, tesko da mozes da racunas na solidarnost u 2017. godini.

avatar
Čeki
Monday, 13.11.2017
15:30

Kad svima dozlogrdi, ujedine se sano tako. Po meni vrh predlog, igraci ne igraju EL i EK, ni kvalifikacije, piblika onda ne dolazi na utakmice i onda zbog para ima da se dogovore samo tako.

avatar
Čeki
Monday, 13.11.2017
20:01

Ako klubovi to uopste i to budu hteli.

avatar
DR DRE
Monday, 13.11.2017
16:44

Hajde onda da vidimo i to cudo...