Miško promenio strategiju, očekujte iznenađujuće transfere u NBA ligu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.02.2019.
20:28
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Poznati košarkaški menadžer ne krije da je promenio strategiju.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Miško Ražnatović je večeras gost emisije ''U obruču'' na TV Arena Sport, a jedna od tema razgovora bio je i odlazak mladih igrača u NBA ligu.

Naravno, ima različitih mišljenja da li talentovani košarkaši treba da već sa 19-20 godina odu u najjaču ligu sveta, ili treba čekati da se najpre dokažu u Evroligi.

Ražnatović priznaje da je i sam imao drugačiji stav pre nekoliko godina, ali da je sada svestan da je što raniji odlazak u NBA najbolji potez za najtalentovanije košarkaše iz Evrope.

S tim u vezi je nagovestio da će biti i iznenađujućih transfera u NBA ligu.

''Definitivno, to je trend. Ja sam evoluirao u mišljenju, pre sedam osam-godina sam smatrao da ne treba da idu rano u NBA, već da treba da utvrde gradivo u Evroligi, tako smo radili sa Teletovićem ili Pekovićem.

Danas se situacija potpuno promenila i mislim da je najvažnije za njih da odu što ranije, da adaptaciju i 'dečije bolesti' prežive sa 19-20 godina i da sa 21 godinom potpuno znaju šta se to tamo dešava.

Takođe, i finansijski je bolje odraditi taj prvi, manji ugovor ranije.

Imamo, na primer, situaciju tog letonskog igrača Kuruca koji igra za Bruklin, a koji prethodno nije ni igrao za Barselonu, možda ima ukupno 30 minuta, uglavnom je igrao za Barselonu B, ali se odlično snašao u Bruklinu.

To pokazuje da treba prvom prilikom otići. Što se igrača iz ''Beobasketa'' tiče, neće biti nikakve dileme, čim stigne ponuda, oni treba da idu. Oni uglavnom slušaju moje savete i mislim da će biti dosta tih iznenađujućih transfera u budućnosti'', istakao je Ražnatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke