Miško otkrio detalje, zašto se čekalo sa potvrdom da će Jokić igrati za reprezentaciju?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2019.
14:39
Izvor: Sportske.net, nedeljnik.rs

Konačno, strasti su se stišale, ali gorak ukus je ostao posle brojnih negativnih komentara na Jokićev račun.

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA
EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Povezane vesti

Nikola Jokić će ipak nastupiti za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, koje počinje 31. avgusta, a par nedelja posle završetka sezone u NBA ligi, u domaćoj javnosti su se mogle čuti brojne kritike na njegov račun, jer nije mogao da potvrdi da li će se priklljučiti ''Orlovima''.

Zbog čega se čekalo da potvrdom, objasnio je njegov menadžer Miško Ražnatović u razgovoru za ''Nedeljnik''.

''Bilo je izvesno i nekoliko dana ranije, ali sve je utanačeno tog dana i razmišljalo se u kom trenutku će izaći u javnost. No, kada je u kasnim popodnevnim satima stigao i izbor u prvu petorku NBA, dileme više nije bilo i postalo je jasno da je to upravo pravi momenat za objavu'', istakao je Ražnatović.

Pomenute negativne komentare vidi kao ilustraciju ''erozije vrednosti u našem društvu'' i sve snažnijeg uticaja društvenih mreža, pa je situaciju oko Jokića uporedio sa nekadašnjom, kada su boje našeg nacionalnog tima branili neki drugi igrači.

''Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: 'Kakav je, neće da igra'.

Ali, ta se priča u kafićima i završavala. Naši najpoznatiji igrači koji su bili idoli nacije preskakali su više puta nacionalni dres zbog rođenja kćerke ili želje da budu sa porodicom tokom leta, tako da ne postoji nijedan razlog da se Nikola Jokić nađe na stubu srama jer je propustio jednu akciju sa najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao'', konstatovao je Ražnatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 30.05.2019
18:01

Nije najvece moguce. Sam je covek spomenuo rodjenje deteta, tako da to je za mene najveci razlog. Dalje, Jokic je propustio samo jedno veliko takmicenje, ali je sveukupno odbio poziv od Saleta 2 puta (zaboravio sam za sta je bio drugi poziv). Dalje, ovi sto su preskakali, jesu, ali u kom trenutku, koliko bitnih utakmica su propustili (ja mislim malo)? I da, oni su vec tad postajali legende i ucinili dosta za zemlju, bili ostvareni igraci, a on nije imao ogromnu ulogu u medaljama koje smo uzeli na 2 takmicenja na kojima je igrao, a sad kad je bilo jako bitno, nije hteo.

avatar
Man united
Thursday, 30.05.2019
16:08

Неће бити да је тако. Твој 'штићеник' је већ два пута отказао, а притом је само једном играо. А Дивац је укупно два пута отказао у целој каријери. А први пут је почео са тим у тридесетим годинама, пред крај каријере. Наравно, не подржавам ни Дивца. Али кад већ поредиш, онда бар истину реци!