Miško ne staje, nemački "vunderkid" spreman za narednu sezonu

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 30.05.2016.
16:58
Izvor: Sportske.net

Ekipa Mega Leksa će i naredne godine u svojim redovima imati jednog od najtalentovanijih košarkaša Evrope.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Sjajan posao je Miško Ražnataović odradio ove sezone sa ekipom Mega Leksa. Doeo je srskom Abaligašu dva sjajna francuska košarkaša, Alfu Kabu i Timotija Luvavua, a potonji je bio i jedan od najboljih igrača ABA lige obe sezone.

Kako je sezona za Megu završena, nakon ispadanja u polufinalu Superlige od Crvene Zvezde, već su počele priče o potencijalnim promena u rosteru koje ekipu očekuju naredne sezone.

Luvavu, Kaba, Zagorac, Ivica Zubac i Ognjen Jaramaz su svi prijavljeni za ovogodišnji NBA draft, te se očekuje da promene sredinu. Luvavu će najverovatnije dobiti prilku da se dokaže u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu, kako će prema "Mock Draftu" biti izabran kao 24. pik prve runde, od strane Filadelfija 76ersa. Takozvani "lažni" draft je često bio veoma precizan, pa ne bi čudlo da se to i dogodi, ali u svakom slučaju ako ništa drugo, dokazuje da je mišljenje o Luvavuu širom NBA lige na visokom nivuo.

Kako je Francuz bio i najbolji pojedinac Mege tokom većeg dela sezone, Miško Ražnatović mu je spremio dostojnu zamenu.

Naime, kako italijanski "Sportando" prenosi, nemački košarkaš Kostja Mušidi nosiće "ružičasti" dres naredne sezone.

Mushidi

Mušidi pokriva poziciju beka šutera, visok je 194 cm, i sezonu za nama je proveo u redovima francuskog Strasbura. Momak rođen u Belgiji, ima svega 17 godina, i već ga mnogi stručnjaci smatraju velikim talentom, i budućim NBA igračem.

Mladog Nemca odlikuju sjajne fizikalje. Odličan je atleta, i igra sa neverovatnom energijom.

Za svoj uzrast je sjajan defanzivac, kako može da brani igrače od "keca" do "četvorke". Odličan je pogotovu u čuvanju šutera, kako ima veliki raspon ruku.

Vrlo je eksplozivan i ima brz prvi korak. Sposoban je da iskreira sam sebi poziciju za šut, a kako ima brz izbačaj, smatra se da bi mogao da postane i odličan šuter.

Ove karakteristike podsećaju na Timotija Luvavua, a raduju i izraziti defanzivni kvaliteti mladog Mušidija.

Nema sumnje da će Mega nastaviti da bude "trn u oku večitima", kako Miško sprema zaista sjajno pojačanje za ovu mladu ekipu.

Više o ovom momku, pogledajte u prilogu.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Стефан Б.
Monday, 30.05.2016
17:11

Neko dovodi ovakve bisere i ima strasnu ekipu, a nama ce pojacanje biti Dusko Savanovic i ostatak Micica. Tesko nama u Evroligi naredne sezone.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 30.05.2016
17:38

Savan je odlican igrac, ne znam sta se zalis. Kvalitetni stranci, plus dobri mladi igraci ( Danguba, Gudura, Aranitovic ), plus momci iz juniorskog pogona ( Radanov, Simanic), plus neko iz FMP-a ( Dobric ) i nekoliko iskusnih nasih kosarkasa, povratnika iz inostranstva kakav je Savan. To je formula za sledecu sezonu.

avatar
3x3
Thursday, 02.06.2016
00:10

Savanovic je BIO odlican igrac. Sada to vise nije, tj vec neko vreme to vise nije.

avatar
Стефан Б.
Monday, 30.05.2016
19:01

Sa Bobija i Cribesa smo spali na Savanovica i Stimca. Od stranaca postoji jedino sansa da se zadrzi Kinsi, cak i Jovic ide. Kakva ti je to uspjesna formula?