Mirotić vs Portis - Kakva je sada situacija i zašto Crnogorac razbija kako igra?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 31.12.2017.
11:00
Izvor: Sportske.net

Nikola Mirotić igra sjajno u novoj sezoni, i Čikago Bulsi pobeđuju. Kakva je situacija sa Portisom?

EPA/TANNEN MAURY
EPA/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Dosta promena u životu Nikole Mirotića.

Crnogorac sa španskim pasošem je pred početak ove sezone ponovo potpisao ugovor sa Čikagom, ali se desilo da je tokom treninga imao tuču sa Bobijem Portisom, što ga je ostavilo sa posledicama na licu.

Tek u decembru se vratio na teren.

"Niste to mogli da očekujete ni u najgorim snovima i to od svog partnera na treningu. Nije mi do priče o tome, ne želim o detaljima, nije ni vreme. Imao sam loš period nakon što sam završio sa reprezetnacijom, ali sam i pored toga mislio da ću imati najbolju godinu. Da sumiram, ne bih da pričam kako je došlo do svađe između nas dvojice, ali oduvek je imala ta iskra", rekao je Mirotić koji kaže da sada više i ne govori sa Portisom.

Mirotić se vratio u velikom stilu, igra sjajno, a evo šta je za špansku "Marku" rekao o tome.

"Nikola, kada se vratiš, pokušaj da se ponašaš kao da se ništa nije dogodilo. Morao sam da budem sveže glave, a pritom je ekipa izgubila deset uzastopnih mečeva pre mog povratka. Gledajući ekipu sam napredovao, naučio sam šta treba bolje da radim, koncentrisao sam se i za sada izgleda odlično", rekao je Nikola Mirotić.

Inače, Nikola Mirotić je trunutno sa 12 odigranih utakmica na poziciji broj 20 u NBA ligi kada se radi o PER indeksu, bolji je od Embida, Dramonda, Lilarda, DeRozana, Porzingisa, Batlera, Taunsa... Srpski centar Nikola Jokić je na 15. mestu.

Mirotić za sada ima 18 poena po meču, 48% šuta za tri, 7,3skokova po utakmici. Niti u jednoj od ove tri kategorije nije biobolji u svojoj NBA karijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
masimomorati
Sunday, 31.12.2017
14:42

Portis ga namjestio. Inace, treba reci da i Portis igra odlicno imajuci u vidu minutazu.