Ministar sporta Finske okuplja košarkaše za kvalifikacije

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.11.2017.
18:06
Izvor: Sportske.net

Nesuglasice Evrolige i FIBA dovele su do toga da klubovi koji se takmiče u elitnom takmičenju ne puštaju svoje igrača da se odazovu pozviu reprezentacija.

EPA/ARMANDO BABANI
EPA/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini počinju narednog vikenda, a veliki problem za brojne evropske selekcije je poklapanje termina kvalifikacija za terminima Evrolige.

Brojne selekcije tako neće moći da računaju na svoje najbolje igračem, OVDE pogledajte ko će predstavljati Srbiju u prva dva meča kvalifikacija.

Finci su rešeni da se domognu Mundobasketa, pa tako na sve načine pokušavaju da svom selektoru na raspolaganje stave najbolje igrače.

Jasno je da im Lauri Markanen neće pomoći, NBA timovi ne dozvoljavaju svojim igračima da nastupaju u kvalifikacijama, pa se u KS Finske nadaju da bi mogli da ubede timove iz Evrolige da im izađu u susret.

Tako je ministar sporta Sampo Terho uputio zvanična pisma košarkaškim klubovima Barseloni i Unikahi, kao molbu da pomenuti klubovi puste svoje igrače finske nacionalnosti da brane boje svoje zemlje u kvalifikacijama.

Barsa je upitana da dozvoli Peteriju Koponenu da zaigra za Finsku protiv Bugarske i Češke, dok se Finci nadaju da će pismo njihovog ministra sporta ubediti upravu i stručni štab Unikahe da puste Sasu Salina.

Odgovori oba kluba nisu poznati, ali se ne očekuje da španske ekipe naprave izuzetak u slučaju reprezentacije Finske. Šta više, utakmica između Unikahe i CSKA igra se istog dana kada i utakmica Finske sa Bugarskom, pa će Salin u slučaju da se odazove pozivu reprezentacije najverovatnije biti kažnjen.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke