Milovanović: "Vrištala bih od sreće!"

  • Autor: Beta

  • 26. jun 2013.

  • 20:18

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Junakinja košarkaške reprezentacije Srbije u četvrtfinalnom meču sa Italijom kazala je da su ona i saigračice pokazale karakter i da nema reči kojima može da se opiše sreća koju osećaju nakon plasmana u polufinale EP.

Milovanović:
Košarkaška reprezentativka Srbije Jelena Milovanović rekla je da bi vrištala od sreće zbog plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, kao i da je sebi zapretila da ne sme da promaši slobodna bacanja kojom je njen tim poveo danas protiv Italije u finišu meča.

"Mi plačemo ovde od sreće. Verujte mi, ne mogu da opišem kako se osećam. Sad bih vrištala od sreće! Znala sam da imamo u svojim glavama i srcima da možemo da pobedimo. Žao mi je samo što smo čekale poslednjih pet minuta da pokažemo ko smo i šta smo i kako smo došli dovde", rekla je Milovanovićeva iz Oršija agenciji Beta.

Srbija je danas pobedila Italiju sa 85:79 i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, što je najveći uspeh ženske košarke od osamostaljenja zemlje.

Milovanovićeva je dovela Srbiju u vođstvo sa penala 45 sekundi pre kraja meča.

"Gledala sam u semafor i psovala sebi u glavi. Rekla sam sebi 'Jelena, budeš li ovo promašila... Da sam promašila bilo bi svašta, ali bila sam mirne ruke, kao i kada sam osvajala trofeje sa klubovima. Ali, ovo je drugačije, igrala sam za Srbiju, za porodicu, za sve one devojčice koje će sada krenuti u škole košarke", rekla je Jelena Milovanović.

Srbija će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Španija - Češka, koji počinje u 20.00, ali ime protivnika manje zanima košarkašice.

"Hvala svima na podršci. Mi ćemo ići da igramo svoju igru, pa šta bude, bude", rekla je Jelena Milovanović.

Jovana Rad je kazala da igračice nisu još svesne šta su uradile.

"Šta ja sad da kažem posle ovakve utakmice? Mislim da smo prevazišli sva očekivanja. U ovom trenutku niko ne može da nas pobedi, toliko smo euforični. Znate šta, mi nismo ni svesne šta smo uradile", rekla je Radova.

"Ostaćemo da gledamo drugu utakmicu da vidimo ko nam je sledeći protivnik. Postoje favoriti, ali lopta je okrugla, možda napravimo čudo, možda osvojimo medalju, sve je sad moguće! Ostaće nam ta pozitivna energija, borićemo se i daćemo svoj maksimum, pa šta bude - bude", rekla je Jovana Rad.

Nevena Jovanović kazala je da je ekipa u šoku od sreće.

"Nismo svesni šta smo napravili. Devojke su presretne, slavimo još. Šok! Još smo u šoku. Nismo igrale kako znamo u početku, ali kada je bilo najbitnije igrale smo jedna za drugu. Ko god da nam bude protivnik u polufinalu, daćemo sve od sebe, bez obzira na sve. Igraćemo svoju igru, da pokažemo ko smo, pa daj Bože još jednu pobedu da uzmemo", rekla je Jovanovićeva.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari