Milojević: "'Stotka' proistekla iz dobre odbrane"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 31.10.2015.
11:42
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević istakao je da su njegovi izabranici zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani stigli do ubedljive pobede nad Sutjeskom.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa u petak su ubedljivo savladali Sutjesku na premijernom meču 8. kola regionalne ABA lige čime su ponovo preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Strateg Mega Leksa Dejan Milojević rekao je kako je bilo bitno ozbiljno shvatiti protivnika i istakao da je sjajna igra u odbrani bila ključ uspeha.

"Uspeo sam da upozorim moju ekipu da nam u goste dolazi kvalitetan protivnik i ako ne budemo dali sve od sebe i ako ne budemo igrali maksimalno u odbrani, možemo da imamo puno problema. Igrači su na to odreagovali fenomenalno" rekao je Milojević.

Do pete pobede u nizu Mega je stigla rezultatom 101:72 a Milojević poručuje da je "stotka" sitgla kao rezultat odlične igre u defanzivi.

"Odbrana je bila ključ za ovaj trijumf. Činjenica je da smo dali 100 poena, ali su svi ti poeni proistekli iz dobre odbrane" dodao je Milojević.

Narednu utakmicu u regionalnom šampionatu Mega Leks igra protiv evroligaša iz Zagreba.

"U narednom meču igramo protiv Cedevite, koja je sigurno favorit i kvalitetniji tim od nas, ali košarka je divan sport jer ne pobeđuje uvek kvalitetniji" zaključio je trener Mege.

Posle osam odigranih utakmica Mega Leks vodi na tabeli ABA lige sa skorom 6-2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke