Milojević: ''Pravili smo dečije greške...''

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.12.2016.
10:57
Izvor: Beta

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan igrom svojih košarkaša protiv Tenerifa i dodao da takvi mečevi mnogo znače za sticanje iskustva.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Košarkaši Mega Leksa poraženi su sinoć na gostovanju od Tenerifa sa 59:73 u sedmom kolu Lige šampiona.

"Pre meča sam već istakao da je ovo šansa za našu mladu ekipu i igrače da vide gde su u odnosu na ovako jake timove. Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali meč, bili smo konkurentni u najvećem delu igre. U finišu meča smo napravili neke dečije greške i na kraju je Tenerife zasluženo slavio. Siguran da će ovakve utakmice jako puno koristiti mojim igračima jer se tako stiče iskustvo", rekao je Milojević posle utakmice, a preneo je klupski sajt.

"Želeo bih da čestitam ekipi Tenerifa na sjajnoj sezoni koju trenutno imaju. Igraju odlično u ACB ligi i Ligi šampiona", dodao je on.

"Imali smo previše izgubljenih lopti na ovom meču, ukupno 23, što je protiv tako ozbiljne ekipe kao što je Tenerife neprihvatljivo. Sa druge strane, imali smo dosta skokova u napadu koji su nas održavali u igri u toku meča pošto nismo bili šuterski raspoloženi, što i 50 procenata uspešnosti sa slobodnih bacanja i slab šut za tri poena govore o tome. Tenerife je igrao odličnu odbranu, ali mislim i da smo je igrali i mi i da je domaća ekipa morala da odigra najbolje što može da bi na kraju pobedila", kazao je trener Mege.

Plejmejker Mega Leksa Radovan Đoković ocenio je da je njegova ekipa imala priliku da trijumfuje.

"Čestitam ekipi Tenerifa na pobedi. Imali smo svoje šanse na ovom meču, ali smo promašili dosta slobodnih bacanja i otvorenih šuteva. Uz naše greške u odbrani, Tenerife je na kraju zasluženo stigao do pobede. Za vikend nas očekuje meč sa Cibonom za koji već moramo da se pripremamo", rekao je Đoković.

Mega posle sedmog kola Lige šampiona zauzima šesto mesto u Grupi D sa dve pobede i pet poraza, dok je Tenerife lider grupe sa pet trijumfa i dva poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke