Milojević: ''Partizan s razlogom prvi, ne očekujemo da se vadimo, ali...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.03.2020.
13:46
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Pta očekuju u Megi pred duel sa Partizanom.

BETAPHOTO/ABA LIGA/MEGA BEMAKS/IVICA VESELINOV
BETAPHOTO/ABA LIGA/MEGA BEMAKS/IVICA VESELINOV

Povezane vesti

Ligaški deo sezone u ABA ligi ušao je u samu završnicu. Stiglo se već do pretposlednjeg kola, u kojem će ekipa Mega Bemaksa u ponedeljak od 21 čas gostovati u ''Štark Areni'' protiv Partizana.

Trener Dejan Milojević je pohvalio aktuelnog lidera na tabeli, jasno je da su crno-beli apsolutni favoriti, ali nema sumnje da će i ekipa Mege imati ogroman motiv da se prikažeu što boljem svetlu.

Pogotovo što još uvek nije obezbedila opstanak.

''Ostala su još samo dva kola do kraja i više ne postoji meč koji je bez rezultatskog značaja. Skoro sve ekipe se bore ili za plej-of, najviši plasman, ili za opstanak u ligi i izbegavanje baraža.

Naš prvi protivnik je ekipa Partizana koja je sa razlogom na prvom mestu na tabeli pošto su najviše pokazali do sada. Izuzetno su kvalitetan tim koji je odlično popunjen na svim pozicijama i igraju sa veoma dugačkom rotacijom, što je jedan od glavnih razloga zašto su do sada bili uspešni u svim takmičenjima.

Mi još uvek nismo obezbedili opstanak i za tako nešto će nam verovatno biti potrebna jedna pobeda u naredna dva meča. Drugi deo lige smo konstantno dizali formu, tu su bili i neki nesrećni porazi, ali smo konačno vezali pobede i bar na kratko skinuli pritisak.

Ovaj meč nije od onih u kojima možemo da očekujemo da se 'vadimo' za neke prethodne poraze, ali je svakako sjajna prilika da moji mladi igrači odigraju meč u Areni protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na najjače ekipe u ligi'', izjavio je Milojević za klupski sajt.

Slično razmišlja i bek Luka Ašćerić, koji priželjkuje veliko iznenađenje u našoj najvećoj dvorani.

''Svakako nas očekuje teška utakmica s obzirom na to da je Partizan prvi na tabeli i da je domaćin u ovom meču.

Međutim, dokazali smo u prvom susretu da smo dobrim delom utakmice uspevali da im pariramo, ali ne i svih 40 minuta, što je protiv takve ekipe neophodno.

Mi se borimo za opstanak, već duže vreme smo u usponu forme, zabeležili smo veoma važne pobede, ali još ništa nije gotovo.

Imamo veliki motiv da pokušamo da dođemo do iznenađenja koje bi nam verovatno i obezbedilo opstanak u ABA ligi.

Na nama je svakako da damo sve od sebe uz agresivnu odbranu tokom celog meča, a ako nam se ukaže šansa i za nešto više, nadam se da ćemo uspeti da je iskoristimo'', zaključio je Ašćerić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke