Milojević o čarima kupa i polufinalu: "Borac je bio blizu da nas iznenadi, možda ćemo i mi tako moći Zvezdu"

Autor: Pavle Knežević
petak 15.02.2019.
19:43
Izvor: Sportske.net

Nahvalio je trener Mege i jednog od heroja pobede, Nikolu Miškovića

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Gubila je Mega tokom većeg dela četvrtfinala protiv Borca, ali je u finišu preokrenula. Dejan Milojević kazao je da ovaj meč pokazuje sve čari kupa.

"Ova utakmica je još jednom pokazala zašto je kup zanimljivo takmičenje na kome su iznenađenja uvek moguća. Mi smo realno kvalitetnija ekipa, ali smo jako, jako loše odigrali 30 minuta.

Posle toga smo našli energiju, napravili preokret i zasluženo dobili. Borac je znao šta hoće i da je on pobedio, ne bi bilo nezasluženo, ali u isto vreme mislim da bolja ekipa ide dalje", rekao je Milojević.

Mega je slavila 73:69, iako je na poluvremenu gubila 10 razlike. Jedan od junaka pobede bio je i Nikola Mišković, koji je odigrao jako loše prvo poluvreme u kome se ispromašivao, da bi u drugom nastavio da šutira, ali i da pogađa i na kraju je bio najefikasniji igrač svog tima sa 17 poena.

"To nije lako. Sad govorim kao bivši igrač, ne kao trener - kad igrate katastrofalnu utakmicu, samo pravi igrači mogu da preseku i da odigraju sjajnu. To pokazuje kakav kvalitet ima Nikola i u kakvog igrača izrasta. Nije lako posle svih onih raznih grešaka, i ofanzivnih i defanzivnih, odigrati onakvu završnicu. Jako sam zadovoljan kako se razvija", rekao je Milojević.

Ne zna se još protivnik za polufinale, ali svi očekuju...

"Zvezdu, naravno. Kao što smo mi bili bolja ekipa od Borca i oni za malo da nas iznenade, tako mislim da i možemo da imamo šansu. Svako ima šansu. Da li današnja utakmica može da nam pomogne za sutra? Verujte, ovo za pola sata neće biti bitna utakmica, igra se dan za dan, pamti se samo pobeda. Kako odigrate jedan dan, nije garancija kako ćete igrati drugi", rekao je Milojević.

Luka Ašćerić istakao je da je za njegov tim bitan i način na koji je tim pobedio.

"Bitno je jer smo mlada ekipa. Nije lako vratiti se od -18, -20, ali smo uspeli. Razlika nije bitna, bitna je pobeda. Sada se okrećemo polufinalu. Treba da popravimo greške koje smo pravili u prvom poluvremenu i da u polufinalu odigramo na način na koji smo završili četvrtfinale", rekao je Ašćerić.

Bek Mege pojavio se pred novinarima sa velikom kesom leda na zglobu desne ruke, a novinarima je rekao da mu nije "ništa posebno" s rukom, na šta je Milojević dodao "mnogo je šutirao".

U neizvesnoj završnici, Ašćerić je 18 sekundi pre kraja promašio oba bacanja pri vođstvu njegovog tima od tri poena.

"Išao sam na liniju sa mišlju da ću dati dva bacanja. Dešava se da se promaši, sledeće će ući. Bude uvek malo nervoze, ali to je sastavni deo košarke, treba da naučimo da izađemo sa tim na  kraj", rekao je 22-godišnji bek.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke