Milijarder ne odustaje, želi što pre da preuzme Zadar!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 05. jul 2015.

  • 16:13

  • Izvor: Sportske.net, ZDNews.hr

  • facebook
  • twitter
  • email

Iz dana u dan sve su veći izgledi da Košarkaški klub Zadar uskoro dobije novog vlasnika.

Milijarder ne odustaje, želi što pre da preuzme Zadar!
Početkom nedelje u regionu je snažno odjeknula vest hrvatskog portala ZDNews.hr, da milijarder Ivan Žilić ima nameru da preuzme KK Zadar, koji se već dugo nalazi u finansijskim problemima.

On je tom prilikom poručio da mu ne bi bio nikakav problem izmirivanje svih dugovanja kluba i da sa Zadranima želi da napravi nešto veliko i u Evroligi narednih godina.

A da Žilić zaista želi da se što pre krene sa mrtve tačke, potvrđuje i njegovo najnovije saopštenje, u kome poziva nadležne u Zadru da o njegovom trošku dođu na sastanak u Luksemburgu, gde on živi i radi.

Njegovo saopštenje, objavljeno u subotu na ZDNews.hr prenosimo u celini.

''Poštovani predstavnici Košarkaškog kluba Zadar, poštovani gradonačelniče Zadra, direktore, predsedniče Nadzornog odobra, savetnici KK Zadra KPMG Management, predstavnici malih deoničara, poštovani predstavnici navijačke grupe Tornado Zadar i poštovani mediji,


Koristim ovu priliku da još jednom zvanično potvrdim svoje ozbiljne namere oko preuzimanja, odnosno spašavanja i kupovine KK Zadar.


Naime, kao što znate, javnosti sam se prvi put obratio 30. juna 2015. godine preko portala ZDNews.hr, koji je tada objavio intervju sa mnom u kojem sam nedvosmisleno izjavio da sam spreman za akviziciju KK Zadar.


Kao što sam rekao i onda, tako i sada ponavljam: moj interes za preuzimanje kluba postoji, moji bilansi su na Internetu objavljeni i moja konačna želja je da spasim klub od bankrota koji je neizbežan ukoliko se nešto hitno ne promeni.


Po prvi put javno izjavljujem i pozivam sve predstavnike kluba, Nadzornog odbora, direktora, gradonačelnika, predstavnike malih deoničara, predstavnika navijačke grupe Tornado i Savetnike KK Zadra KPMG Management, da zajedno dođu kod mene u Luksemburg i to o mom trošku, kako bi se dogovorili oko bitnih stvari, videli na čemu smo i, nadam se, što pre rešili papirologiju oko rešavanja dosadašnjih dugovanja i mog preuzimanja KK Zadar.

Od predstavnika kluba, kao i savetnika KK Zadra KPMG Management, očekujem da u Luksemburg ponesu sve transparentno vidljive bilanse kluba u kojima jasno i nedvosmisleno piše koliko je i kome klub dužan.


KK Zadar je uz HNK Hajduk jedan od najvećih bisera i brendova Dalmacije i kao takav zaslužuje da mu se vrati stara slava i da opet bude na ponos svih navijača kojih ima po cijelom svetu jako puno, a ne da godinama grca u dugovima i bori se za ostanak u ABA ligi.


KK Zadar dogodine može igrati Evroligu, to sam kazao i pri tome stojim.


Lično sam spreman učiniti sve što je u mojoj moći da se klub vrati tamo gde pripada, ali konačno, nisam ja jedini koji o tome odlučuje. Klub ima svog većinskog vlasnika, a to je Grad Zadar koji mora zauzeti stav i reći šta želi. Kao što sam već napomenuo, moja vrata su im otvorena, a od danas i zvanično imaju moj poziv.


Ovom prilikom obraćam se i navijačima Tornada, radi transparentnosti, koje pozivam da među sobom odaberu predstavnika koji će zajedno s delegacijom kluba prisustvovati na svim sastancima i pregovorima'', navodi se u saopštenju koje je potpisao gospodin Ivan Žilić.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari