Milica Dabović u Novom Pazaru: ''Moj cilj je da usrećujem druge''

Autor: Beta Beta
utorak 28.03.2017.
17:30
Izvor: Beta

Doskorašnja kapitenka reprezentacije Srbije u košarci Milica Dabović rekla je danas u Novom Pazaru da je oduševljena jer se veliki broj dečaka i devojčica u tom gradu bavi košarkom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Milica je takođe izrazila i očekivanje da će oni tokom leta biti polaznici njenog kampa na Tari.

"Sjajan dan u Novom Pazaru... Bilo je mnogo dece, svi su bili srećni, naročito ja. Moj cilj je da usrećujem druge. Što se kampa tiče, u prvom planu je zdrava atmosfera. Deca najpre treba da budu dobri ljudi, a posle šta odluče", rekla je Dabović nakon razgovora sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Ona je sa reprezentacijom Srbije, od koje se oprostila pre četiri meseca, osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Madjarskoj i Rumuniji, kao i bronzu na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Marina (Maljković) je sve to gradila četiri, pet godina, a mi smo je slepo slušale. Posledica su krv, suze i znoj, ali ženska košarka je sa te dve medalje dostigla vrhunac. Tu zlatnu generaciju činile su pravi ljudi i sportisti, niko nije uspeo da pobedi našu pozitivnu energiju i atmosferu. Želje se ostvaruju, važno je samo da imaš cilj", ocenila je Dabović.

Biševac je naveo da se poseta Milice Dabović uklapa u program razvoja košarke i uopšte ženskog sporta u Novom Pazaru.

"Sportski smo grad i u narednom periodu prioritet će biti školski, a pre svega ženski sport. Razgovarali smo u kom pravcu možemo razvijati žensku košarku, čiji smo centar bili za vreme SFRJ. Cilj je da ojačamo ženski klub i da se što više devojčica bavi sportom", otkrio je Biševac.

Gradonačelnik je dodao da je jedan od uslova za omasovljenje sporta bilo poboljšanje sportske infrastrukture.

"Dosta toga je urađeno na tom planu. Želimo da ulažamo u ljudske resurse, da angažujemo dobre stručnjake i školujemo sopstveni kadar. Sigurno je da će trebati dosta rada i truda, ali nadam se da ćemo za tri ili četiri godine imati ženskog superligaša. Videćemo da li će to biti košarka, odbojka ili neki drugi sport", rekao je Biševac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke