Milan Tomić uopšte nema dilemu ko je bio ključ pobede

Autor: Pavle Knežević
utorak 02.10.2018.
21:32
Izvor: Sportske.net

A rekao je i kako će postupati dok je u Zvezdi. Trener Ulma takođe misli da je šampion Srbije jedan od favorita u Evrokupu.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je počela takmičenje u Evrokupu pobedom nad Ulmom, a trener Milan Tomić nema nikakvu dilemu ko je bio ključni igrač, odnosno igrači.

"Boriša Simanić je bio ključni igrač i u odbrani i u napadu i dao je energije koliko je trebalo da bi se dobilo. Majkl Odžo je odigrao dobro, kao i sve ove utakmice do sada. Ja kao njegov trener mogu samo da mu čestitam na ovoj partiji.

Za mene su dva ključna igrača bili Boriša i Filip (Čović), a ne Regland, Perperoglu ili Odžo, koji su davali mnogo poena. I oni su doprineli, ali nisu bili ključni", rekao je Tomić.

Zvezda je slavila 88:73, ali je meč prelomila tek u poslednjoj četvrtini, pošto se Ulm nekoliko puta vraćao.

"Bilo je teško, kao što smo očekivali. Znamo da smo igrali protiv vrlo dobrog tima, koji ima dobre kontre i dobro se kreće. Otežali su nam život, ali sam zadovoljan mojim timom kako smo završili utakmicu. Gradili smo pobedu 40 minuta. Ovako moramo da igramo, niko ne pobeđuje u prvoj ili drugoj četvrtini, mora da se gleda rezultat u poslednjoj deonici", rekao je Tomić.

Bilo je mnogo oscilacija…

"Ne može jedna utakmica da se odigrao u istom ritmu 40 minuta u ovom trenutku. Sad smo u oktobru mesecu, a igrali smo protiv dobrih timova. Bilo je oscilacija, to je normalno. Moj posao je da se gradi igra", rekao je Tomić.

Trener Zvezde priznao je da Majk Cirbes nije bio dobar, ali nije mu ništa zamerio.

"Cirbes nije odigrao dobro, a naš posao je da ga vratim, da ga podržim i da se vrati. Najgore bi bilo da sad ide nešto negativno, samo pozitivno. Od početka do kraja sezone u Zvezdi mora da bude pozitivno, bar sa moje strane", rekao je trener.

Tomić je priznao da tim nije još na 100 odsto mogućnosti, a onda se vratio na priču sa početka ABA lige.

"Nisam bio nezadovoljan utakmicom protiv Cibone kvalitetom košarke, kako su odigrali, bio sam nezadovoljan odnosom prema košarci. Danas je bila sasvim druga slika i to je bilo u redu. Zvezda mora i može dosta da napreduje. Imamo mnogo mladih igrača i treba da se veruje u njih. Kao što je Boriša, on je danas ušao u kriznom momentu i bio ključan, to je veliki napredak za njega", rekao je Milan Tomić.

Trener Ulma Libenat Torsten ocenio je da je zvezda sasvim zasluženo ubedljivo pobedila.

"Vidim sličnosti sa utakmicom koju smo igrali protiv Bajerna u prvenstvu, gde smo nekoliko puta bili u zaostatku i vraćali se, ali po četvrttinama smo imali razlike u organizaciji u oba pravca. Majkl Odžo nam je pravio najviše problema, iako smo igrali dobro tri četvrtine. A problem je i kada ne igrate dobro u napadu u odlučujućim trenucima", rekao je Torsten.

Novinari su trenera pitali da li se slaže sa ocenama da je Zvezda jedan od favorita u Evrokupu.

"Mislim da Zvezda jeste jedan od favorita u Evrokupu. Jako su dobro vođeni, igraju na visokom nivou, iako je sezona tek počela. U sve četiri utakmice koje su odigrali igrali su dobro. Sviđa mi se kako su sastavljeni. Ima ekipa sa većim budžetom, kao što su Kuban, Valensija i drugi, ali ovaj tim će se takmičiti sa svima njima", rekao je nemački trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indosrbija
Wednesday, 03.10.2018
07:46

Odzo je nas novi igrac od milion evra jos kad bi za koju godinu popravio tehniku,sut eto njega u NBA..Regland i beron pravi motori,preozbiljni igraci..Faje dosta solidan i vidi se da moze jos bolje..Nadam se da ce vecu sansu dobijati simanic i radanov jer imaju ekstra potencijal.

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 03.10.2018
00:01

Simanić mora dobiti bar 15 minuta.