Milan Tomić kao Broj jedan: "Kaniš li pobediti..."

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.09.2018.
16:29
Izvor: Sportske.net

Našalio se Zvezdin trener na očekivano pitanje, ali je pripremama zadovoljan.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Za razliku od skoro svih ostalih trenera učesnika ABA Superkupa, Milan Tomić je rekao da je Crvena zvezda imala dobar pripremni period, ali da su problem bile povrede igrača pred početak Superkupa u Laktašima.

"Pripreme su prošle u najboljem mogućem redu. Imali smo dva povređena igrača (Davidovac, Nenadić), kao i Cirbesa koji je bio odustan zbog obaveza u reprezentaciji Nemačke. To se dešava u pripremnom periodu, uvek postoje povrede. Bitno je da imamo dobru ekipu i da svi povređeni imaju kvalitetne rezerve u timu.

Što se nas ekipe, sutra nam je prva zvanična utakmica ABA lige. Ići ćemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Niko od trenera ili igrača ne potpisuje ugovor sa pobedom i osvajanjem trofeja unapred. Košarka je sport gde uvek učestvuju dve ekipe i ja se iskreno nadam da će od danas navijači imati priliku da vide lepe i jake utakmice i da će otići zadovoljni kući
", rekao je Tomić.

Aleksa Radanov i Boriša Simanić su se pripremali sa prvim timom, a novinare je zanimalo da lu su položili ispit, odnosno da li će za njih biti mesta u Zvezdi ove sezone.

"Pokazali su da mogu da budu u Zvezdi i moja odluka je da budu tu. Ne očekujem od njih da odskoče i postanu nosioci Zvezde odmah, ali sigurno očekujem da do januara meseca napreduju, da rade i, što je najbitnije, oni slušaju na treningu iskusne igrače i mene, jer prvo treba da slušaju trenera. Svakog dana napreduju sve više i više od njih očekujem jednu uspešnu sezonu", rekao je Tomić.

Zvezda sutra igra prvu utakmicu Superkupa, protivnik joj je Olimpija. Na pitanje o njoj, Tomić je uz osmeh odgovorio u stilu "Broja 1" iz stripa "Alan Ford".

"Posle nekih većih pobeda u Evroligi prošle sezone, dok sam bio član Olimpijakosa, kao protiv Reala ili Fenerbahčea, šalili smo se da je mnogo bolje da se pobedi nego da se izgubi", odgovorio je Tomić.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
poljskikupanjac
Thursday, 20.09.2018
17:31

fali nam dobar bek suter

avatar
noname
Thursday, 20.09.2018
16:59

nije u stilu Broja 1, negu u stilu Grunfa, to je pisalo na njegovim majicama!