Milan Tomić čvrsto na zemlji posle velike pobede: "Ovo je samo jedna pobeda i ništa ne znači"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 10.10.2019.
21:44
Izvor: Sportske.net

Ipak, zadovoljan je bio trener posle trijumfa nad Fenerom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Milan Tomić bio je srećan zbog velike pobede nad Fenerbahčeom, ali je istakao da je to samo jedna utakmica i da sezona tek predstoji.

"Moramo da nastavimo, ovo je samo jedna pobeda. Ništa se nije desilo, imamo toliko utakmica ispred sebe, da moramo da nastavimo. Samo jedna utakmica, čestitam timu. Igrači su tačno uradili šta je trebalo, ne 100 odsto, ali igrači nisu kompjuter.

Igrač će nekad da pogreši, ali su uradili tačno što smo rekli da treba da urade i to je naša pobeda. Sveli smo protivnika na 56 poena, ali trebaće nam i napad. Čestitam igračima, bila je koncentracija na najvišem nivou
", rekao je Tomić.

Zvezda je pobedila Fener sa 68:56 i tako u drugom kolu Evrolige ostvarila prvu pobedu u sezoni u ovom takmičenju. Trijumf je ostvarila na način koji podseća na igru dok je Tomić bio igrač i član stručnog štaba u Olimpijakosu.

"Igračima uvek govorim da mora odbrana da bude 100 odsto, to uvek imamo u džepu. Sad u napadu, šta bude, dve ekipe igraju, nekada možemo da imamo problema, što smo imali večeras, ali odbrana je nešto što možemo uvek da imamo", kazao je Tomić.

Sveli ste protivnika na 56 poena, zabeležili ste veliku pobedu, iskoristili ste svih 12 igrača, minutaža je bila ravnomerno raspoređena - sa čime od toga ste najzadovoljniji?

"Svi su dali svoj doprinos. Napadački Beron i Dženkins nisu imali najbolji dan, ali su igrali odbranu. Da, rotacija je bila 12 igrača i to se zove tim. Da li igraš pet ili 25 minuta, možeš mnogo da doprineseš timu. Igrali dva ili 25 minuta, oni moraju da shvate da je naš cilj da Zvezda dobije utakmicu", rekao je Tomić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke