Mijailoviću prekipelo: "Izgleda da moramo u blato..."

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.03.2019.
13:53
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Predsednik KK Partizan NIS Ostoja Mijailović odlučio je da reaguje posle svih prošlonedeljnih izjava Nebojše Čovića. Prvi čovek crno-belih shvatio da gospodski maniri ne prolaze u regionu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nepuna dva dana nakon prve polufinalne utakmice plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde mt:s i Partizana (106:101) predsednik crno-belih Ostoja Mijailović odlučio je da se oglasi.

Prvi čovek crno-belih govorio je za zvanični klupski sajt i obraćanje javnosti počeo čestitkom rivalskom timu na ostvarenom trijumfu.

"Želim da čestitam igračima i stručnom štabu našeg sportskog rivala na pobedi u subotu. Partizan uvek kreće od svojih grešaka i propusta, zbog kojih je izgubio, bilo da su to greške trenera, košarkaša ili menadžmenta. Zbog toga se i pitamo da li je naša greška pokušaj uvođenja gospodskih manira u srpsku košarku od kada sam došao na mesto predsednika najvećeg košarkaškog brenda Srbije, njenog jedinog evropskog prvaka, učesnika četiri F4 Evrolige i osvajača četiri evropska trofeja", počeo je Milailović, a potom pojasnio.

"Nismo reagovali na sve što se dešavalo posle utakmice u Nišu, na salve laži, primitivnih i uličarskih uvreda kojima smo bili izloženi danima i nedeljama svi, od čelnika kluba do trenera i navijača. Nismo ni posle nedavnog poraza u regularnom delu ABA, već smo čestitali pobedu rivalu, ne komentarišući sudijske, već svoje greške i ne okrivljujući druge za poraz. Da li smo pogrešili što smo se zalagali za manire suzdržavanja od repliciranja? Izgleda da to u regionu ne prolazi. Izgleda da moramo u blato u koje nas pojedini uporno uvlače, jer drugačije očigledno ne mogu da funkcionišu", konstatovao je predsednik Partizana.

Usledila je reakcija na sve ono što se dešavalo prethodne nedelje.

"Danima i nedeljama se vršio pritisak na sudije, ligu, savez, omalovažavao Partizan preko mnogih TV stanica, portala i drugih medija. Pozivani su urednici, zakazivana su gostovanja i pravljene specijalne emisije, kao i naručeni intervjui. Sinhronizovano je pripreman teren. Slušali smo i slušamo moralisanje onih koji javno vređaju našeg trenera, koji ničim to nije zaslužio, a što ne rade ni protivnički navijači. Isti oni koji dele lekcije drugima, ne samo da prećutkuju i propuštaju da osude vređanje naših igrača i njihovih porodica, već uz podršku voditelja i urednika otvoreno vređaju po jutarnjim  programima sa nacionalnom frekvencijom sve navijače Partizana (?!) Isti ti se upiru iz sve snage da Partizan predstave kao državni projekat broj jedan, kako bi javnosti objasnili da menadžment našeg kluba ne radi ništa, dok u isto vreme, drugi klub na nedeljnom nivou dodaje u svoj sponzorski pul po jednog sponzora više", ističe Mijailović.

Nije Mijailović propustio priliku da ukaže na to da je simpatizerima Partizana zabranjen dolazak na mečeve sa Zvezdom i FMP-om.

"Nenasilni, neorganizovani, simpatizeri KK Partizan, gledali su utakmice na svim Evrokup gostovanjima, u obe zagrebačke dvorane, Ljubljani, Novom Mestu, Baru, Podgorici, Sremskoj Mitrovici, Zadru, ali nisu mogli u polupraznoj dvorani u Železniku? Iz Pionira su u subotu tih dvadesetak, mirnih simpatizera, uprkos ulaznica koje su posedovali, izbačeni uz izvinjenje policajaca što moraju da ispoštuju (samo)volju organizatora (?!) Podsetiću da je Partizan obezbedio nesmetano gledanje prvog ovosezonskog derbija za stotinak simpatizera Crvene zvezde u parteru B, koji su jesenas imali ulaznice i nikoga nije izbacio iz dvorane", rekao je Mijailović.

On se potom obratio predstavnicima medija i javnosti.

"Smeju li, sem selektora, mediji i ostali da osude jezik širenja mržnje, huškanja i pritisaka, koji traje celu prošlu nedelju, toliko naručenih gostovanja, ili postaju saučesnici u tome? Da li se čeka da se Partizan oglasi pa da se izjednači neizjednačivo, kroz navodni verbalni rat i prepucavanja", pita se prvi čovek Partizana.

Mijailović je podsetio na kazne koje su izricane prethodnih sezona i zapitao se zašto postoji sistem dvostrukih aršina.

"Partizan je dugo ćutao, dao šansu mnogima makar da konstatuju, kada već ne smeju da osude sve izrečene uvrede i laži, a nadležni da sankcionišu. Podsećam, Miroslav Nikolić i Partizan su kažnjeni lane sa 4000 evra samo za pitanje 'ko određuje termin derbija' na konferenciji za medije. Karpoš Sokoli je izbačen iz ABA i kažnjen sa 25 hiljada evra za mnogo blaži vokabular od onog koji je korišćen tokom prošlogodišnjeg finala, i koji je i dalje nekažnjen. U petak je portparol našeg rivala na zvaničnoj konferenciji za medije pred utakmicu, bez ustručavanja, ali i kazne, prozivao delegirane arbitre i još pozivao navijače na reakciju", kaže Mijailović.

On smatra da je posle svega što se događalo logično videti sudijski kriterijum kakav je uspostavljen na subotnjoj utakmici.

"Da li je zbog svega nabrojanog, prozivki i pritisaka, Ilija Belošević onako presuđivao u subotu 'namerne' Partizanu, koje je u Nišu preinačio kolegi u poslednjoj sekundi, nakon gledanja TV snimaka? Da li je zbog pritisaka u subotu tri puta donosio odluke sa kojima se nisu slagala ostala dvojica arbitara, ignorišući njihov stav? Da li je imao isti kriterijum pri dosuđivanju čak četiri ‘namerne’ igračima Partizana, ne svirajući ni jednu nad njima? Želimo da verujemo da nije, nalazeći krivca za poraz u svojim greškama", tvrdi Mijailović.

Za kraj, predsednik Partizana je poručio:

"Partizan neće zvati urednike televizija i ostalih medija, zakazivati danima pred utakmicu emisije i naručene intervjue, ali nemojte misliti da ćemo ćutati, ako već mediji, nadležni u ABA, KSS ili KLS to čine. Gospodstvo i maniri, za koje sam se za ovih godinu ipo dana zdušno zalagao očigledno ne prolaze u regionu. Zato nemojte više da licemerno morališete na račun i Partizana i njegovih navijača, kad već ne smete, izuzev selektora, ni da konstatujete, a kamoli osudite govor mržnje, uvreda, laži i pritisaka pojedinaca, povlačeći se pred njihovom bahatošću i primitiviznom, postajući tako saučesnici u tim rabotama", zaključio je predsednik crno-belih.

Crvena zvezda mt:s posle prve polufinalne utakmice vodi protiv crno-belih, a revanš je na programu u subotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 27.03.2019
01:17

Ja razumem kad neko mrzi Zvezdu i kad dan i noc troluje, laze i provocira na Zvezdinim vestima, ali kad se neko dopisuje sam sa sobom to nikako ne mogu da razumem.

avatar
Miloš Šajn
Monday, 25.03.2019
20:26

Hahaha,jak si mi ti gospodin :D

avatar
Lav
Monday, 25.03.2019
19:32

Imali smo od koga da naucimo... I jako je dugo to trajalo..

avatar
NikolaDzoni80
Monday, 25.03.2019
19:15

I kazete preposteni navijaci zvezde da sve ovo sto je Ostoja rekao DA NIJE ISTINA???!!!! Sve do reci je u pravu,ali vi ste svesni da cete ispasti od nas pa vam odgovara da se sto vise vrsi pritisak na sudije.... Zapamtite na 1:1,na vasem terenu veeovatno u zelezniku gubite pa onda ce biti pretnje napustanjem lige,na sudije,kao na drzavu... E onda cete moci bez problema da idete od televizije na drugu i da kukate... To vam od sveg srca zelim,i siguran sam da vam nece pomoci jos 5-6 "namernih" lic greski...

avatar
Old_school
Monday, 25.03.2019
20:22

Samo da te pitam, odakle je dosao Ostoja. Nista vise.

avatar
Wilt 100+
Monday, 25.03.2019
23:26

Botstoja, sluga režima i njegovi podanici ...čovek do pre dve god nije znao pravila košarke

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 25.03.2019
18:58

Preventiva je cudo...

avatar
svojnasvome
Monday, 25.03.2019
18:42

I sta od ovog nije istina?

avatar
Jelena Renovcevic
Monday, 25.03.2019
19:35

Samo to da navijaci Partizana ne vredjaju nikoga.

avatar
Moemilo
Monday, 25.03.2019
19:41

Pa ništa nije istinito..

avatar
Gravity
Monday, 25.03.2019
17:53

Kralju ajde ne sramoti se vise ti si isti kao i on. Vi delujete na sudije pametno gde niko ne vidi jer ste drzava i vlada stoji iza tebe. Stoji i iza nas ali tebe guraju vise da mozes da stavis klub na noge. 2012 kad je preuzeo zvezdu naravno da mu je pomogla drzava i dala pare za dobre igrace i naravno da smo imali puno uspeha a vi bili u kanalu, jedina je razlika sto sad smo mi ziveli od prodaje Kalnica i Gudurica, nije stavio pare u svoj dzep vec placao igrace dok je prethodna uprava Partizana sve gurala u svoje dzepove. Ti se razlikujes i svaka ti cast samo nemoj se ubacujes ovde i glumis jer i ti vrisis pritisak na sudije.

avatar
Nenad Šmigić
Monday, 25.03.2019
17:37

E kad je samo ovaj tvoj predsednik posten i!!!!!

avatar
Silent
Monday, 25.03.2019
17:34

Sad je prpa da trener od milion eura nece opravdati ocekivanja pa mora to da se sad prikriva ovakvim tekstovima

avatar
Old_school
Monday, 25.03.2019
17:05

Osetio Ostoja da dzaba sto drzava trpa pare, da ce ispasti. Pa sad krece spinovanje. Ne ide. Sreca sto mi imamo Tomica, pa nade postoje. Inace bi jos na poluvremenu mogli kuci.

avatar
nexi partizan
Monday, 25.03.2019
21:43

Čovke je prvi krenuo da kuka još pre tekme par dana ;)

avatar
somborac77
Monday, 25.03.2019
16:53

E neka si im rekao...istina boli

avatar
Shekymax
Monday, 25.03.2019
16:49

Teško da će mirnim putem ovo zlo iz Železnika moći da se iskoreni. Kuhinja van terena uveliko radi što se vidi i po namernom prekidu utakmice kada ih je uhvatila nervoza... 4 namerne lične za pipkanja i udaranja po rukama a za udarac po sred lica ništa! Dobrićeva 3-ka posle koraka takođe regularna!

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 25.03.2019
16:29

Ova recenica iz teksta "Prvi čovek crno-belih shvatio da gospodski maniri ne prolaze u regionu." je dovoljna da svako umre od smeha ko je procita.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 25.03.2019
19:02

Sta cekas onda?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 26.03.2019
00:58

Samo da ti polomim kosti prvom prilikom kad te sretnem, to bih jako voleo.

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 25.03.2019
19:55

Ne ozbiljno, ne razumem uopste o cemu ovaj covek govori? Zalite se na faulove a igru ste koncipirali tako da nas saljete na liniju za slobodna bacanja. Svako ko iole malo razume kosarku vidi da je to ocigledno. Kazete da niste drzavni projekat a samo trenera placate 1.5 miliona po ugovoru? Kazete da mi vrsimo pritisak na sudije a covek ovde u saopstenju upravo izvrsio pritisak na sudiju. I sta je sporno sa ulaznicama kada je unapred dogovoreno da se primeni reciprocitet i da se ulaznice podele samo navijacima Zvezde. Zaista ne znam o cemu ovaj covek govori osim sto pokazuje nemoc. Ova mini serija se zavrsava u subotu.

avatar
petar000
Monday, 25.03.2019
16:24

Konacno da se neko oglasi na tu temu zvanicno. Ja sam pisao da je Gagic napravio glupost, ali samo zamislite situaciju da su Zvezdi svirane dve namerne greske kao sto su pocasceni Davidovac i Beron (ova druga je odlucila utakmicu), ja mislim da se druga utakmica ne bi ni igrala. Ako su ono namerne, onda je bukvalno svaki drugi faul takav. Ajde ono Novici mozda i moze da se podvede pod nameran faul, mada i o tome moze da se raspravlja, ali konkretno ove dve situacije su sramota. Takodje tehnicka Dobricu za floping koji veci ne moze da bude, Nikolic trci paralelno sa njim a on leti tri metara unazad i nikom nista. Oni su celu drzavu digli na noge zbog faula u Nisu koji ocigledniji ne moze da bude. Znaci, nije situacija mozda, mozda, nego je ocigledno. Mi smo trebali da ih dobijemo i sa takvim odlukama, to je nasa greska, ovo pisem samo zato sto znam sta bi se desavalo da je kazem, Partizan dobio utakmicu uz onakvo dosudjivanje namernih faulova. Imali bi pedeset pojavljivanja na svim drzavnim frekvencijama. Nista, samo hrabro i u drugoj, pa sta bude. Nece ovako doveka.

avatar
Jelena Renovcevic
Monday, 25.03.2019
19:38

Digli su se zbog faula Renfroa u napadu a ne poslednjeg faula zato ne lupetaj.

avatar
Old_school
Monday, 25.03.2019
20:25

Nece. Bice drzavi dosta da trpa u rupu bez dna. Pa cete opet na isto kao kad su zuti otisli.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 25.03.2019
19:52
avatar
noname
Monday, 25.03.2019
16:19

kad neko sam sebi skandira "mi smo c......, najaci smo, itd" , a ti pokusavas da drzis nivo?!

avatar
rivarinho
Monday, 25.03.2019
16:08

Iz mulja u blato je poprilican napreda(n)k.

avatar
nexi partizan
Monday, 25.03.2019
15:53

Eto, Dule oteran, navodno da bi se smirile strasti, Dule više nije ovde, a situacija još gora... Da li je sada nekima jasno ko je kriv za sve?

avatar
nenadnenad1234
Monday, 25.03.2019
15:52

Zbog cega je Novica Velickovic (bivsi reprezentativac Srbije, koji je dao odlucujuce poene, slobodna bacanja, u 1/2 EP 2009) manje bitniji od zene predsednika Crvene Zvezde, pa se utakmica ne prekida kad se covek horski vredja, a svi znamo da se skoro svaki put prekida utakmica kada se vredja pomenuta zena?
Cime je to Novica Velickovic uvredio navijace Crvene Zvezde? Znamo da gorepomenuta zena je vredjala i pokazivala srednji prst navijacima Partizana?
Ako je u pitanju suprotnost polova, zasto se pre neku godinu nije prekidala utakmica kada je vredjana majka Aleksandra Dzikica?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 25.03.2019
15:49

Ja ne razumem zbog cega u Srbiji jos uvek postoji ovo avetinjsko sportsko drustvo koje simbolise drzavu koja vise ne postoji.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 25.03.2019
15:46

Partizan sinonim za gospodstvo....niko vas ne vuče u blato već vi sami idete tamo,jer tamo najbolje funkcionišete,kad nema tog blata teško dobijete neku utakmicu,kad je blato vi ste šampioni....naravno malo demagogije i spinovanja pre zaranjanja u blato.....

avatar
ubipacijentic
Monday, 25.03.2019
15:42

Ostoja s njima samo oštro u revanšu ni Covicu ne dozvoliti ulaz u halu!!!

avatar
Bata
Monday, 25.03.2019
15:36

To strah iz njih govori.

avatar
voxx
Monday, 25.03.2019
15:24

Sve u pravu covek ,Covica dozivotno oterati ne iz kosarke ,nego iz zemlje!

avatar
zlogi
Monday, 25.03.2019
15:09

Lepo i gospodski. ^^

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 25.03.2019
15:06

Ostoja trazi opravdanje da pokaze svoje pravo lice,bas su mu dugo trajali maniri.Covic prica i vise nego sto bi trebalo i preteruje i sada je on taj koji siri mrznju kao sto je nekad radio vas najuspesniji trener,ali nema potrebe da se pretvaras da si nesto sto nisi,e neka si ti to sve izbacio iz sebe i vreme je bilo.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 25.03.2019
14:59

Lopovske klubove iz Železnika ugasiti, a počinioce strpati tamo gde im je mesto!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 25.03.2019
15:16

Kmee, kmee. :D

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 25.03.2019
15:43

Ko je lopovski klub treba da pitate ljude iz BFC-a, Hemofarma,Radničkog,Zvezde,Vojvodine,FMP-a....i onaj sa najviše glasova ugasiti....