Mijailović definisao prioritete

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.01.2019.
11:02
Izvor: Sportske.net

Tačno je da navijače Partizana "trese euforija" zbog sve boljih partija ekipe Andree Trinkijerija, ali predsednik crno-belih ima jasnu viziju oko toga šta su prioriteti ove sezone.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Završnica Top 16 faze Evrokupa i skori početak borbe za prvi trofej u sezoni doveli su do euforije među navijačima KK Partizan NIS.

O tome svedoči rasprodata hala za večerašnji duel sa Ritasom u kojem će crno-beli tražiti pobedu kako bi zadržali šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

"Znam da neće biti lako da se plasiramo u četvrtfinale Evrokupa, ali dokle god postoji šansa, mi ćemo se boriti. Ostaje žal samo što u prošlom kolu protiv Monaka nismo imali veću razliku, iako smo imali šansu za to, jer bi nam to dosta olakšalo posao. Mada, nama je put bio težak i prilikom plasmana u TOP 16, tako da smo navikli da igramo kada je teško", rekao je za "Informer" predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Plasman u eliminacionu fazu Evrokupa deluje primamljivo, ali to takmičenje nije prioritet za Partizan u tekućoj sezoni iako se i kroz njega može do plasmana u Evroligu.

"Iskreno, nama je glavni cilj osvajanje ABA lige. Naravno, ne obećavam da će se to desiti, ali mogu da kažem da težimo ka tome. Zasad igramo odlično, a pobede u poslednjih nekoliko utakmica mnogo znače našoj mladoj ekipi, kao i stručnom štabu", dodaje Mijailović.

Pet kola pre kraja crno-beli se nalaze na dobrom putu da obezbede plasman u doigravanje za trofej.

"Najbitnije je da smo napravili važan korak ka plasmanu u plej-of. Prošle godine nismo uspeli da dođemo do doigravanja. Sada moramo da sačuvamo stabilnost i mir, a kad počne borba za trofej, onda će sve biti moguće", ističe prvi čovek crno-belih.

Potencijalni problem predstavlja to što bi već u polufinalu Partizan mogao na najvećeg rivala, ekipu Crvene zvezde mt:s koja i pored poraza od Cedevite čvrsto drži lidersku poziciju na tabeli.

"Stvarno nam nije bitno sa koje pozicije ćemo u plej-of, kao ni ko će nam biti protivnik. Samo bih voleo da imamo prednost domaćeg terena u finalu. Mi imamo veliku armiju navijača i njihova podrška bi nam veoma značila u tim mečevima. Verujem da bi hala bila uvek puna", poručuje predsednik KK Partizan NIS.

Partizan je poslednji put igrao u Evroligi u sezoni 2013/14, nakon što je u Laktašima osvojio šestu titulu u ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dex
Wednesday, 30.01.2019
22:52

ovaj se vec plasirao u finale

avatar
nemam pojma
Wednesday, 30.01.2019
13:22

Evropa je najvažnija i naš rejting tamo. Ove sezone smo već premašili plan i uskoro ćemo znati koliko. ABA liga je ove sezone relativno uspešna, svi su izgledi da će se dosegnuti plan, plasmana u završnicu, najrealnije sa 4. mesta. A onda dati sve od sebe, videćemo. Mnogo je faktora. Važno je da nas i povrede zaobiđu, da ne spominjem trovanja hranom celog tima. Za domaća takmičenja je obaveza da se igraju finala. Svaki trofej je veliki uspeh. Ono što je najvažnije, ekipa se diže, a rezerve su još velike. Videćemo dokle će to dovesti. U svakom slučaju, ovo do sad je iznad mojih očekivanja, samo da nastavi tako.