Midlton nemogućim šutem odveo utakmicu u produžetak, Rozir rešio pitanje pobednika u "TD Gardenu"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.04.2018.
22:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Boston Seltiksa uspešno su otpočeli ovogodišnje izdanje plej-ofa.

Beta/AP Photo/Michael Dwyer
Beta/AP Photo/Michael Dwyer

Povezane vesti

Bez pomoći dvojice najboljih igrača Boston je uspeo da slavi na startu plej-of serije protiv Milvokija sa 113-107, nakon produžetka.

Nakon uvodnog opipavanja snaga, košarkaši Bostona zatvaraju prvu četvrtinu sa 15 vezanih poena, te na prvu pauzu odlaze sa 12 poena prednosti (29-17).

U nastavku, Baksi odgovaraju serijom, pa nakon uvodnih par minuta dolaze do preokreta.

Nastavili su gosti sa dobrom igrom, pa su stekli i 10 poena prednosti u drugoj deonici, ali je Boston uspeo da se vrati, pa je su domaći košarkaši na pauzu otišli sa tri poena deficita.

Okrenuo je Boston rezultat u svoju korist sredinom treće deonice, uspeli su da ostanu u prednosti sve do kraja trećeg kvartala, na odmor pred poslednjih 12 minuta otišli sa četiri poena prednosti.

Tesno je bilo u poslednjoj deonici, ali je Boston uspevao da ostane u prednosti sve do poslednjih par sekundi.

Nakon slobodnih bacanja Ala Horforda, Seltiksi su imali tri poena prednosti na 15 sekundi do kraja, ali je Milvoki potom za samo pet sekundi u narednom napadu pogodio trojku, učinio je to prošlogodišnji Ruki godine, Malkom Brogdon.

Bred Stivens je u poslednjem napadu loptu poslao u ruke plejmejkera Terija Rozira, ovaj je lažirao odlazak na prodor, izbacio je Bledsoa odličnim krosoverom, namestio se na šut za tri i pogodio na samo pet stotinki do kraja utakmice.

Činilo se da je sve gotovo u "TD Gardenu", ali Baksi su imali još pola sekunde da pokušaju da dođu do produžetka. Adetokumbo je poslao loptu u ruke Krisa Midltona, koji je bio na 10ak metara od koša rivala, ali je na vreme stigao da uputi šut i pogodi ga! Sudije su gledale snimak, nakon kog je utvrđeno da je Midlton izbacio loptu na vreme, meč je otišao u produžetak.



Uspevaju gosti u uvodnim minutima "overtajma" da dođu do preokreta, nakon zakucavanja Janisa Adetokumba.

Ipak, Bostonu potom prednost vraća Rozir novom trojkom, a onda ih je na tri poena prednosti na oko minut i po do kraja nakon polaganja odveo ruki Tejtum.

Adetokumbo potom polovičan sa linije za slobodna bacanja, obe ekipe maše naredna dva napada, da bi Rozir sa linije penala doneo četiri poena prednosti "Keltima" na 18 sekundi do kraja.

Adetokumbo se potom zavlači pod koš Bostona, dobija dva bacanja za samo četiri potrošene sekunde, Grku se i ovoga puta zatresla ruka, promašio je drugo bacanje, Rozir hvata skok, a potom "Grik Frik" u pokušaju da mu otme loptu pravi svoj šesti faul i odlazi na klupu.

Rozir maši drugo bacanje, Midlton na drugoj strani maši težak šut, Rozir ponovo potom dobija bacanja, na četiri sekunde do kraja, pogađa oba i rešava pitanje pobednika u "TD Gardenu", Boston je poveo sa 1:0.

Al Horford je vodio Seltikse sa 24 poena i 12 skokova, pratio ga je odlični Rozir sa 22 poena, pola koša manje od njega dodao je Markus Moris, dok se na 20 poena zaustavio Džajlin Braun, 19 je dodao Džejson Tejtum.

U poraženom sastavu 35 poena i 13 skokova Janisa Adetokumba, 31 je dodao Kris Midlton, dok je dvocifren sa 16 poena bio i Malkom Brogdon.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 16.04.2018
01:12

Jedino u bostonu 5 igraca moze da da 20 poena...ni jedna franciza nije ravna ovoj..kakav GM,kakav Coach,respect.

avatar
Carmelo99
Monday, 16.04.2018
01:01

Otpisujte Boston i dalje🍀🍀🍀