Metjusov rafal, Kari ubacio u brzinu, "grinovanje" u poslednjoj sekundi!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 07.12.2015.
08:27
Izvor: Sportske.net

Nekoliko uzbudljivih završnica, junak Ves Metjus, kod Voriorsa sve po starom, zakucavanje za pobedu u poslednjoj sekundi u Memfisu!

BETA/AP Photo/Brandon Dill
BETA/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Zanimljivo, slabi Netsi su ove godine u prvom meču, u Kaliforniji, namučili šampiona. Izgledalo je da će tako biti i u Bruklinu, a onda je Stef Kari ubacio u brzinu.

Postigao je 16 od 28 poena u trećoj četvrtini, za tili čas su Voriorsi otišli na +11, iako su gubili sa pet poena razlike u trećoj četvrtini. Posle nije bilo problema, 22 pobede u nizu, zaista deluju nezaustavljivo. Računajući i prošlu sezonu, to je 26 pobeda u seriji u regularnoj sezoni, jedna manje od Majamija na drugom mestu večne lige.

Warriors Nets Basketball

Izjednačili su sinoć i rekord Niksa od 12 pobeda u nizu na gostujućem terenu, da bi ostali sami na vrhu, potrebno je da sutra dobiju Pejserse u Indijani.

Rasel Vestbruk je tripl dablom, 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija držao Oklahomu u igri protiv Kingsa, ali je završni udarac zadao Kevin Durant. Njemu gotovo ništa nije polazilo za rukom, ali su poslednjih 20 sekundi pokazale još jednom da su veliki igrači takvi kad je najpotrebnije. "Durantula" je pogodio najvažniji šut, zatim i realizovao dva bacanja, pa je pobeda ostala u Oklahomi.

Suns Thunder Basketball

Durant je izgubio čak 10 lopti, ali je kod rezultata 95:94 za Sakramento preuzeo stvar u svoje ruke, na kraju Belineli je šutirao trojku za goste za produžetak, nije pogodio.

Mavericks Wizards Basketball

Vesli Metjus je junak večeri. Košarkaš Dalasa je pogodio 10 trojki, ukupno dao 36 poena, pa su Mavsi slavili u prestonici. Na drugoj strani je Vol ubacio 28 poena, imao 10 asistencija, ali njegov tim nije našao rešenje za momka koji je prošlog leta stigao iz Portlanda u Dalas. Metjus je pogodio tri trojke na startu poslednjeg perioda, tada su gosti otišli na +8 i posle se nisu osvrtali.

Pistonsi su lako izašli na kraj sa Lejkersima, Kobi je šutirao 2 od 15, njegov tim nije imao šansu za uspeh. Koldvel Poup je predvodio Detroit sa 22 poena, ovo je četvrta pobeda u nizu kod kuće za Van Gandijev tim, prethodno su uzeli meru Hjustonu, Milvokiju i Feniksu.

Suns Grizzlies Basketball

Drama u Memfisu, "Grizliji" su slavili protiv Feniksa u poslednjoj sekundi, Džef Grin je zakucao za trijumf domaćina. Oni su prokockali +6 u poslednjem minutu, ali je Grin vratio osmeh na lice trenera Hornačeka.

Gasol je predvodio domaće sa 22 poena, na drugoj strani Bledso 23, Brendon Najt 17, Teletović 14.

Feniks je loše šutirao, u pitanju je tim koji je treći po proseku za tri poena, a dali su 1 od prvih 13 pokušaja, završili 9 od 31 za tri poena.



Rezultati:

Memfis - Feniks 95:93
Detroit - Lejkersi 111:91
Vašington - Dalas 104:116
Bruklin - Golden Stejt 98:114
Oklahoma - Sakramento 98:95

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke