Menjali se sa Lebronom, pa ga pobedili

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 12.03.2018.
09:00
Izvor: Sportske.net

U noćašnjim utakmicama, Kavsi se loše proveli u Holivudu, desetkovani Boston poražen od Indijane. Hjuston povećao prednost na čelu tabele.

Beta/AP Photo/Tony Avelar
Beta/AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Dva tima su napravila veliki trejd, pa je bilo mnogo simbolike u gostovanju Klivlenda u Holivudu. Prošli su kao bosi po trnju, meru su im uzeli Lejkersi, Džulijus Rendl nezaustavljiv sa 36 poena, doskorašnji "Konjanik" Ajseja Tomas ubacio je 20.

Rendl je uz rekord karijere imao i 14 skokova i 7 asistenacija, na drugoj strani Lebron, 24 poena, 10 skokova, ali njegov tim u nevolji. Izgubili su četiri od šest utakmica i jasno daleko su od onoga što bi trebalo da predstavlja kandidat za titulu. Lejkersi igraju odlično, šest pobeda u osam mečeva, nadaju se da bi Lebron mogao da im se pridruži na leto, ali on će, ako ode iz Ohaja, odabrati tim koji odmah može da napadne titulu.

Recimo i da je Leri Nens Džunior dao 16 poena, doskorašnjem klubu, a da je Ante Žižić odigrao dobru partiju, hrvatski centar je ubacio 15 poena.

Filadelfija je protutnjala kroz Bruklin, Siksersi su sada blizu prvog plej ofa od 2012. godine. Embid je ubacio 21 poen, Šarić 18, tim je završio turneju polovičnim skorom 2-2.

Iznenađenje u Bostonu, drugoplasirani "Kelti" su izgubili od Indijane, Oladipo je predvodio Pejserse sa 27 poena, napravio je grešku u finišu, odnosno faul u napadu, ali Boston je promašio, Teri Rozije nije uspeo da donese svom timu pobedu. Problem za domaće je bila povreda Irvinga, pa je posle +10 na poluvremenu, Boston izgubio meč, nedostajao im je i bolesni Al Horford, kao i Džajlen Braun.

Lider Hjuston nije imao milosti u Dalasu, od rivalstva ove sezone nema ništa, Roketsi su mnogo bolji tim. Kris Pol ih je vodio sa 24 poena i 12 asistencija, Harden je propustio meč, ali to se nije odradilo na rezultat. Podsetimo Roketsi su izgubili u Kanadi posle 17 pobeda u nizu, ali nije se osetilo na samopouzdanju ekipe, Mavsi su jednostavno preslabi. Gosti su pogodili 17 trojki, ovim trijumfom pobegli su Voriorsima jednu i po pobedu na čelu tabele. Ovo je inače drugi put u nizu da su počistili komšije iz Dalasa.

U matine predstavama, Denver je predvođen Jokićem preslišao Sakramento.



Juta je lako srušila Pelikanse iako je Entoni Dejvis imao 10 blokada, a Voriorsi su pali u Minesoti. Pobede su zabeležili Čikago u Atlanti, dok je lider Istoka, Toronto lako izašao na kraj sa Niksima.

Njujork - Toronto 106:132
Altanta - Čikago 122:129
Minesota - Golden Stejt 109:103
Nju Orleans - Juta 99:116
LA Lejkers - Klivlend 127:113
Bruklin - Filadelfija 97:120
Boston - Indijana 97:99
Dalas - Hjuston 82:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke