Melu aplauzi, broj je Jokićev! "Marijači" za nestvarnog Dončića!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.12.2019.
09:25
Izvor: Sportske.net

Priča o povlačenju dresa ne pije vodu, Nikola Jokić odigrao odlično poluvreme i presudio Portlandu. Meksiko video Slovenca...

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Denver je prekinuo lošu seriju, 20 poena, 11 skokova i 6 asistencija Nikole Jokića presudilo je Portlandu. Nagetsi su pregrmeli veče karijere Hasana Vajtsajda koji je broja do 33, pa je niz od tri poraza za Nagetse zaistavljen.

Navijači su aplauzom pozdravili Mela Entonija koji je prvih sedam i po godina karijere proveo u Koloradu, ubacio je 20 poena, njegov tim je uspeo da se trojkom Lilarda vrati u meč u drugom delu, ali je u poslednjem periodu Barton doneo +16, najveće vođstvo domaćih koji su bez problema priveli meč kraju.

Inače Melo Entoni je nosio 15 u Denveru, sada je taj broj u vlasništvu Nikole Jokića. Time je stavljena tačka na priču da će Nagetsi povući dres sa imenom Karmela Entonija kada bude završio karijeru.

Ovo je druga pobeda Denvera nad Portlandom u sezoni, ali i dalje boli prošlogodišnja eliminacija u polufinalu Zapada.

Luka Dončić se vratio na svoje standarde, Slovenac je ubacio Pistonsima 41 poen, imao 12 skokova i 11 asistencija. Meč je igran u Meksiku, Slovenac je stigao do osmog tripl-dabla sezone.

"Rasturio nas je", kratak je bio Dvejn Kejsi, trener Detroita.

Mavsi su do poluvremena stigli do ozbiljne prednosti, Set Kari je podsetio na brata, ubacio je 30 poena. Dalas je na 17-7, najbolji start u poslednjih pet godina. Inače, tokom čitave prošle sezone Dončić je napravio osam tripl dablova, sada su mu za to bila potrebna 24 meča.

Bobi Marjanović nije igrao.

Sjajna partija Kevina Lova, priča se da čeka trejd, noćas je Sparsima ubacio 30 poena, imao 17 skokova u neočekivanoj pobedi Kavsa u San Antoniju. Lov je pogodio trojku za produžetak, njegovih 10 poena u poslednjem periodu i overtajmu su presudili u prvoj pobedu Klivlenda posle tri nedelje.

Neverovatno veče Džoela Embida presudilo je u Bostonu. Kamerunac je ubacio 38 poena, imao 13 skokova i 6 asistencija, sam je u finišu dobio Seltikse. U poslednjoj četvrtini je dao 16 poena, u poslednjih 25 sekundi realizovao pet bacanja i dotukao rivala. Kao da je reagovao na kritike O'Nila i Barklija koji su rekli da nedovoljno koristi talenat i predispozicije i da mora da bude dominantniji na terenu. Poslušao ih je već prve večeri,

Kod Bostona koji dugo nije izgubio kod kuće, Kemba Voker 29 poena i 8 asistecnija.

Rezultati:

Boston - Filadelfija 109:115
Detroit - Dalas 111:122
Denver - Portland 114:99
San Antonio - Klivlend 109:117

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke