Melo Entoni menja reprezentaciju, igraće za starog poznanika Srbije!

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.11.2018.
11:53
Izvor: Sportske.net

Čudni dani za svojevremeno najboljeg strelca lige i jednog od najzapaženijih američkih reprezentativaca ikada.

BETA/AP Photo/David Becker
BETA/AP Photo/David Becker

Povezane vesti

Karmelo Entoni je minulog leta stigao kao veliko pojačanje u redove Hjuston Roketsa, potpisao je ugovor za veteranski minimum kako bi se uklopio u budžet ekipe iz Teksasa, očekivalo se mnogo.

Ipak, nije Melo sada ni senka onog igrača koji je recimo 2013. godine bio najbolji strelac NBA lige.

Od te sezone je blago počeo da pada, mada je u Niksima uspevao da zadrži dobre brojke, ali je već prelaskom u Oklahomu postalo jasno da to nije dobri stari Melo.

U Hjustonu je dokazao da može da bude rak rana jednog tima, ume da potroši veliki broj lopti, pritom je na defanzivnom kraju veliki minus za ekipu, manje se zalaže i od jednog Džejmsa Hardena, koji je ruku na srce i popravio svoju igru u odbrani kako je to izgledalo ranijih godina.

Napustiće Entoni Roketse, to je potvrđeno i od strane kluba, kao naredna destinacija spominje se Majami Hit, gde ga čeka dobar prijatelj Dvejn Vejd.

I dok Melo odluči gde će nastaviti svoju klupsku karijeru, sprema mu se ponuda da ponese dres reprezentacije Portorika.

Naime, njegov otac je Portorikanac, Karmelo jeste nastupao za selekciju SAD i najbolji je strelac u istoriji državnog tima na Olimpijskim igrama sa 336 upisanih poena.

Ipak, mogao bi da dobije dozvolu tamošnjeg saveza da promeni reprezentaciju, na šta u KS Portorika računaju.

Predsednik košarkaškog saveza te zemlje Jum Ramos istakao je da obožava Karmela i da će sve učiniti da ga ubedi da zaigra za Portoriko.

"Veliki sam fan Karmela i to ne samo kao košarkaša, već što je još i važnije kao jednog od portorikanskih heroja. On je sa svojom fondacijom puno pomogao Portoriku. Mislim da bi zajedno sa Džej Džej Bareom, Karmelo ostavio veliki uticaj na tim i podigao duh u našoj zemlji", izjavio je Ramos.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke