MekKolum brojao do 50, Rozije za istoriju, Klivlend jedva do pobede

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 01.02.2018.
08:42
Izvor: Sportske.net

Junak večeri bek Portlanda, Teri Rozije menjao Irvinga i to na neverovatan način. Lebron nekako sačuvao Kavse...

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Boston je obrukao Nikse, iako su Seltiksi bili bez Kajrija Irvinga, Teri Rozije je odigrao utakmicu karijere u svom prvom NBA startu, ubacio 17 poena, imao 11 skokova i 10 asistencija. On je postao drugi igrač koji je na svom debiju kao starter stigao do tripl-dabla, posle Tonija Vrotena koji je to uradio 2017. igrajući za Filadelfiju.

Klivlend se mučio, ali i slavio protiv Majamija, malo olakšanje posle ubedljivog poraza od Pistonsa. Bez Kevina Lova koji je polomio ruku, Kavsi su dobili u finišu, Džej Krovder je pogodio trojku kojom su stigli do prednosti i nekako sačuvali pobedu. Lebron je ubacio 24 poena, na drugoj strani Dragić 18, gosti su pogodili samo tri trojke iz 28 pokušaja. U poslednjem napadu su tražili pobedu, ali je sjajna odbrana Lebrona Džejmsa, sačuvala obraz neubedljivom domaćinu.

Junak pobede Portlanda nad Bulsima bio je MekKolum, on je ubacio rekord lige u ovoj sezoni, 28 poena u prvoj četvrtini, brojao je do 50, lični rekord, konačno Blejzersi igraju kao što smo navikli kod kuće, ovo je bila osma pobeda u nizu.

Netsi su digli glavu posle poraza od gradskog rivala, iznenadili su u Bruklinu Filadelfiju, Spenser Dinvidi je ubacio 27 poena, D'Anđelo Rasel odigrao najbolju partiju posle povrede kolena, ubacio 22 poena, na drugoj strani nije pomogao Embis sa 29 poena i 14 skokova.

Mariz Spejts je bio odličan kao starter, Orlando je savladao Lejkerse, domaći su pogodili 18 trojki, polovinu u trećohj četvrtini kada su se odlepili i stigli do trijumfa.

Pejsersi su stigli do treće pobede u nizu, slavili su protiv Memfisa, "Grizlije" je dotukao Majls Tarner sa par slobodnih bacanja u finišu. Vejn Selden je promašio pobedu za goste. Bojan Bogdanović odličan sa 21 poenom.

Kemba Voker je pogodio rekordnih devet trojki u karijeri, završio je sa 38 poena, Šarlot je lako dobio Atlantu, Hauard je protiv bivšeg tima, i u rodnom gradu ubacio 20 poena i imao 12 skokova.

Sansi su dobili Mavse, u duelu timova koji već gledaju prema lutriji, računajući i prošlu sezonu Feniks je slavio protiv Dalasa četiri puta. Džoš Džekson je izjednačio rekord karijere sa 21 poenom, a uz rukija Feniksa, dobar je bio povratnik Markis Kris sa 15 poena i 12 skokova, Devin Buker takođe ponovo u timu, 15 poena, gosti su šutirali samo 36% i izgubili peti meč u nizu.

Feniks - Dalas 102:88
Portland - Čikago 124:108
Boston - Njujork 103:73
Bruklin - Filadelfija 116:108
Atlanta - Šarlot 110:123
Klivlend - Majami 91:89
Orlando - LA Lejkers 127:105
Indijana - Memfis 105:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke