Megin herojski povratak, ali više od produžetka se nije moglo!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.01.2019.
23:14
Izvor: Sportske.net

Mega se vratila posle ''minus 20'', izborila produžetak, ali Zagrepčani za nijansu bolji u dodatnih pet minuta.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax

Povezane vesti

Dve utakmice večeras smo gledali u okviru 14. kola ABA lige, i obe su bile veoma uzbudljive.

Prvo je Partizan u poslednjoj sekundi uspeo sa savlada Mornar u Beogradu sa 75:73, a dva sata kasnije Mega Bemaks i Cedevita su pitanje pobednika u njihovom međusobnom duelu morali da rešavaju u produžetku.

Na kraju, 107:101 za Zagrepčane, a u regularnom toku meča bilo je 90:90.

Posle onoga što je viđeno tokom prve četvrtine, činilo se da bi Cedevita mogla rutinski da dobije ovaj meč. Prdvođeni raspoloženim Krušlinom, Zagrepčani su dominirali od starta i krajem prvog kvartala su poveli sa čak 20 poena razlike - 31:11!

Kako je meč odmicao, Mega je polako stabilizovala igru u odbrani, ali domaćin je i na poluvremenu imao veliki rezultatski minus - 53:38 je bilo posle 20 minuta igre u korist gostiju.

Međutim, treća četvrtina je pokazala da za ekipu Dejana Milojevića nije sve izgubljeno, Mega je uspela da uhvati priključak, iako je Cedevita i dalje bila u vođstvu.

Strpljivo je domaći tim ''topio'' prednost rivala, pametno odigrao u samoj završnici i na dve sekunde pre kraja regularnog toka meča, pri rezultatu 88-90, Mokoka je krenuo u solo-prodor, Murić ga je faulirao u pokušaju da zakuca, a košarkaš Mege je oba puta bio precizan sa linije penala i odveo svoj tim u produžetak - 90:90.

Iako bez Murića, koji je zaradio peti prekršaj, Cedevita je i u dodatnih pet minuta uspela da natera Megu da juri rezultat, poveli su gosti sa 98:93 na dva i po minuta pre kraja.

Mega se opet ne predaje, pa trojkom Edina Atića na 50 sekundi pre kraja smanjuje na 100:99. Ipak, onda uzvraća Pulen istom merom i posle toga više nije bilo povratka za tim Dejana Milojevića.

Džejkob Pulen je sa 31 poenom bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Krušlin se zaustavio na 22 (trojke 6/9). Odličan je bio i Kobs sa 17 poena, a Stipanović se zaustavio na 13 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Kod domaćih, Atić 20 poena i 11 skokova, a pratili su ga Mišković sa 19 i Mokoka sa 18 poena.

Cedevita se ovom pobedom učvrstila na drugom mestu, iza još uvek neporažene Zvezde, a Mega sada ima učinak 8-6, baš kao i Partizan posle večerašnje pobede nad Mornarom.
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke