Megin Gruzin dobio dodatni podstrek pred Partizan

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.10.2018.
10:16
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Gruzije proglašen je najboljim igračem meseca u ABA ligi uoči duela sa Partizanom.

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši Mega Bemaxa otvorili su novu sezonu u ABA ligi kako se samo poželeti može. Izabranici Dejana Milojevića vezali su pet pobeda na startu takmičenja i puni samopouzdanja i elana dočekuju subotnji duel sa Partizanom.

Jedan od najzaslužnijih za pobede koje je Mega ostvarila u prvih pet kola svakako je Gruzin Goga Bitadze. Sa prosekom od 18,2 poena, 8,5 skokova i 2,2 blokade po utakmici mladi centar je dokazao da veliki talenat i sjajne fizičke predispozicije polako pretače u sjajne igre.

Na pet odigranih utakmica Goga Bitadze je beležio prosek od 22,5 indeksiranih poena po meču, a kako Mega deli prvo mesto sa Zvezdom zvanje najboljeg igrača oktobra meseca u ABA ligi otišlo je upravo u ruke reprezentativca Gruzije.

"Verujem da je tajna uspeha naše ekipe to što smo gladni pobeda i što u timu vlada takmičarski duh. Mnogo sam trenirao tokom leta i smatram da se to sada isplaćuje. Zadovoljan sam svojim igrama do sada, ali uvek može bolje", rekao je MVP meseca oktobra.

Sa ovim priznanjem Goga Bitadze će imati dodatni podstrek da dobro odigra u duelu sa Partizanom. Ta utakmica na programu je u subotu i igra se u Sremskoj Mitrovici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke