Mega prokockala priliku u Zagrebu i ostala na pretposlednjem mestu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.12.2017.
20:02
Izvor: Sportske.net

Utakmicom između Cibone i Mega Bemaksa kompletirano je 12. kolo ABA lige.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici 12. kola ABA lige, Cibona je večeras na svom terenu savladala Megu sa 95:93.

Mega je odlično ušla u ovu utakmicu, poveli su gosti u uvodnim minutima sa 11:2, potom i sa još ubedljivijih 19:6, ali kako je prva četvrtina odmicala, Cibona je igrala sve bolje.

Prednost ekipe Dejana Milojevića se polako topila i posle 10 minuta igtre na semaforu je stajalo minimalnih 23:24 u korist Mege.

Gosti su i u većem delu druge četvrtine imali vođstvo, koje je dostiglo i sedam poena razlike (39:32), ali potom sledi novi pad u  njihovoj igri i do odlaska na odmor Cibona prelazi u vođstvo - 46:43.

Treća deonica je protekla potpuno u znaku Zagrepčana, koji su stekli i dvocifrenu prednost, ali se Mega nije predavala i u završnici poslednjeg kvartala uhvatila priključak i uvela meč u potpuno neizvesnu zavrtšnicu.

Na 16 sekundi pre kraja, Kostja Mušidi je pogodio oba slobodna bacanja i smanjio na 91:90, posle čega je usledio prekršaj Sinoveca, a Novačić uzvraća sa linije penala za 93:90.

Imala je Mega poslednji napad, ali Mušidi greši, iako je lopta pogodila u nogu Melvina. Sudije su gledale snimak, ali su ipak dodelile loptu Ciboni.

Na kraju 95:93, Mušidi je u poslednjoj sekundi trojkom ublažio poraz Mege, ukupno osmi u 12 odigranih kola.

Melvin je sa 20 poena predvodio pobedničku ekipu, Novačić je upisao 16, a Žorić 15 poena. ''Dvocifreni'' su bili i Tomas sa 14 i Ratkovica sa 10 poena.

Megu je predvodio trio Mušidi (26), Čančar (23) i Rebić sa 17 postignutih poena.

Cibona posle ove pobede ima skor 5-7, a Mega je na 4-8, na pretposlednjem mestu na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke