Mega ostavila ''Pantere'' na dnu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.12.2016.
18:51
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica večerašnjeg programa u okviru 15. kola ABA lige bila je ujedno i derbi začelja, iz kojeg je kao pobednik izašla domaća ekipa Mega Leksa.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ds
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Ds

Povezane vesti

Posle serije od četiri uzastopna poraza, zahvaljujući kojima je i dospela pri samo dno tabele, ekipa Mega Leksa večeras je na svom terenu u Sremskoj Mitrovici savladala FMP rezultatom 76:72.

Tim iz Železnika je nešto bolje počeo ovaj meč i prvu četvrtinu je dobio sa 22:18, ali je ostatak meča protekao u znaku ekipe Dejana Milojevića.

Mega je do poluvremena uspela da preokrene rezultat u svoju korist, a u nastavku zaigrala još bolje i serijom 10:0 u poslednjoj četvrtini stigla čak do ''plus 17''.

Međutim, usledilo je opuštanje domaćih, Filip Čović je to kaznio sa dve vezane trojke, a onda se i nervoza uvukla u redove domaćih, pa se njihova prednost sve više topila kako se bližio kraj meča.

U poslednjem minutu Jaramaz je promašio dva penala pri rezultatu 73:69, da bi na drugoj strani Bolden pogodio jedno slobodno bacanje, ali je posle promašenog drugog, Davidovac uhvatio loptu, iznudio prekršaj i sa linije penala smanjio na 73:72, na 12 sekundi do kraja!

Potom je Jovan Novak pogodio samo jedno slobodno bacanje i FMP je imao napad za pobedu, ali je Lazarević napravio korake i nade ''Pantera'' u preokret su ovom greškom ugašene.

Na kraju, 76:72 za Megu, njena peta pobeda u ABA ligi ove sezone, ali će trener Milojević imati šta da zameri svojim igračima.

Mušidi i Jaramaz su sa po 16 poena bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi, pratio ih je Novak sa 12, a u FMP-u se istakao trio Davidovac (16), Bolden (14) i Čović (13 poena).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 25.12.2016
20:22

pa nista , ugasite FMP i napravite novi klub ... npr Crveni Zeleznik

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Sunday, 25.12.2016
19:55

Sistem daje plodove, to je taj stub srpske kosarke:-D