Mega ima problema sa povredama, trojica neizvesna za premijeru

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.10.2019.
13:55
Izvor: Beta

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je danas da je važno da njegovi mladi košarkaši ove sezone u ABA ligi pokažu da mogu da igraju ravnopravno protiv svakog protivnika.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO

Povezane vesti

Košarkaši Mege u petak od 20 časova u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu igraju prvu utakmicu u novoj sezoni ABA lige protiv ekipe Cedevita Olimpija.

"Počinjemo novu sezonu u ABA ligi protiv veoma kvalitetnog i iskusnog protivnika. Cedevita Olimpija je ambiciozan košarkaški projekat i žele pobedom da otvore sezonu u ABA. Imamo veoma mladu ekipu i značajno je da od starta pokažemo da se ne plašimo nikoga i da možemo da igramo sa svima. Ovo je naša prva partija u ABA koju igramo kao domaćini u Beogradu i verujem da će svi koji dodđu u Halu sportova imati prilike da uživaju u dobrom i zanimljivom meču", rekao je Milojević za klupski sajt.

"Imamo probleme sa povredama, nekoliko igrača je upitno za utakmicu, ali u kom god sastavu da izađemo, moramo da odigramo agresivno u odbrani i sa mnogo energije", naveo je Milojević.

Problema sa povredama imaju kapiten Edin Atić, Nikola Mišković i Andrija Marjanović.

Milojević će sa najmlađom ekipom do sada igrati ABA ligu, pošto je prosek godina igrača 19,8 uz to da najstariji igrač ima 22 godine.

Posle jedne sezone u Smederevu i pet u Sremskoj Mitrovici, Mega će prvi put u regionalnom takmičenju igrati kao domaćin u Beogradu. Ulaz u halu je slobodan, uz besplatne ulaznice koje će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova na dan utakmice od 18:30 do početka meča.

Bek Mege Luka Ašćerić rekao je da njegova ekipa može da parira Cedevita Olimpiji.

"Želimo da uđemo u novu sezonu maksimalno koncentrisani i sa dobrom energijom na parketu. Cedevita Olimpija je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa, ali verujem da možemo da im pariramo. Potrebno je da ih uvedemo u naš ritam trčanja i ako uspemo u tome, imaćemo šansu da trijumfujemo na premijeri sezone u ABA ligi", naveo je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke