''Medžik'' Jokić! Još jedna Denverova ''stotka'' u srpskoj režiji!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.11.2019.
00:21
Izvor: Sportske.net

Van ritma su večeras bili i jedni i drugi, a pogotovo Denver u ključnom periodu utakmice. Ali, kad je teško - Jokić!

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Jedna od šuterski najslabijih utakmica od početka sezone u NBA ligi, ali Nikola Jokić se potrudio da je na kraju ''začini'' u svom stilu.

Odigrali su je večeras Minesota i Denver Nagetsi u ''Target Centru'', gde su Nikola Jokić i drugovi ipak uspeli da savladaju domaćina rezultatom 100:98, naravno pogotkom srpskog reprezentativca, ali posle produžetka. U regularnom toku meč je završen rezultatom 90:90.

Prve dve četvrtine protekle su uglavnom u ravnopravnoj borbi, mada je Minesota češće imala vođstvo koje je dostizalo i sedam poena razlike.

Nikola Jokić je u svom stilu predvodio goste iz Denvera, ali je rano ušao u problem sa faulovima, pa ga tokom drugog poluvremena dugo nismo videli na parketu, sve do poslednjih pet minuta regularnog toka meča.

Tada se vratio na teren sa željom da zaustavi lagano topljenje prednosti Nagetsa koja je od 90:74 stigla do 90:79 u tim trenucima. Međutim, i Jokić je izgubio ritam posle dužeg sedenja na klupi, a ni njegovim saigračima ništa nije polazilo za rukom, pa je Minesota, i pored velikog broja promašaja, ''ni kriva ni dužna'' uspela da stigne do izjednačenja  - 90:90 i serijom 16:0 uvede utakmicu u produžetak! Gotovo sedam minuta Denver nije postigao koš!

Kako je Minesota igrala večeras, možda najbolje ilustruju šutevi za tri poena - šest pogodaka iz 43 pokušaja, ali Nagetsi su imali mnogo problema da to i iskoriste! Previše grešaka u napadu, previše izgubljenih lopti, gde je prednjačio Džamal Marej (ukupno sedam izgubljenih lopti).

Ipak, u produžetku, kada je bio najpotrebnije, ponovo Nikola Jokić rešava meč!

Na 2.4 sekunde do kraja produžetka, Jokić iz okreta pogađa preko Taunsa i Denver je poveo sa 100:98! Usledio je tajm-aut, jedan, pa drugi, pre poslednjeg pokušaja Timbervulvsa da meč ipak reše u svoju korist.

Nije im to uspelo, Jokić je ponovo bio junak utakmice, baš kao i u prethodnom meču sa Filadelfijom (100:97).

Na kraju, Jokić 20 poena, sedam asistencija i šest skokova, pratili su ga Marej sa 15 i Milsap sa 14 poena.

Kod Vulvsa Vigins i Tauns najefikasniji sa po 25 poena.

Ovo je sedma pobeda Denvera uz dva poraza, Minesota ima skor 5-4.
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke