"Mašina" Jokić isporučio novi dabl-dabl, a imao je i poruku za svoju Srbiju!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 11.03.2016.
08:56
Izvor: Sportske.net

Sjajne vesti stižu preko Atlantika. Jokić opet u glavnoj ulozi u pobedi Denvera, a ono što je rekao posle meča svakako je muzika za uši košarkaške Srbije. Trener ga podržava u nameri!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Dabl-dabl mašina je nastavila da isporučuje dvocifren učinak. Nikola Jokić je noćas sa 28 minuta ubacio 18 poena, imao 10 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte, 3 blokade.

Srbine je uz Emanuela Mudijaja bio najzaslužniji za, ruku na srce, očekivanu pobedu Nagetsa nad slabim Sansima. Promašio je samo dva šuta iz igre u meču u kome su se Sansi držali do polovine treće četvrtine, kada je serijom 13:4, domaćin uspostavio kontrolu.

Kod Sansa, ruki Buker nastavlja sa strašnim partijama, Niksima je ubacio 32, sinoć 35, rekord karijere.

Na parketu smo posle dužeg vremena videli Nurkića, nije bila u pitanju povreda već izbori trenera Melouna. Ubacio je 2 poena i imao 3 skoka za manje od pet minuta igre.

Inače, kad smo kod Jokića, Denver podržava njegovu želju da igra za Srbiju na OI u Riju.

"O moj Bože, to bi bilo sjajno, velika čast", kaže sjajni Srbin dok trener Meloun dodaje da Denver podržava nameru Jokića, Lavernja i Danila Galinarija da se bore za odlazak u Rio i da ostvare san igranja na tom turniru.

Sansi će na noge šampionu u  subotu, tog dana će Denver ugostiti Vašington.

Sparsi su dobili i 31. meč kod kuće, neporaženi su u svojoj teksaškoj "tvrđavi", sinoć su preslišali Bulse. Leonard je ubacio 29 poena, Oldridž dodao 26, uz 10 skokova, bez Batlera koji i dalje ima problema sa kolenom, gosti nisu mogli puno. Gasol i Rouz su dali po 21 poen, ali su Sparsi bolji tim, naterali su goste na 21 grešku, Leonard je dobro pritisnuo Roza u prvom poluvremenu pa problema nije bilo. Kevin Martin je debitovao, odigrao je osam minuta za San Antonio, ubacio poen. Bobi Marjanović je na parketu proveo tek 35 sekundi.

Prema očekivanju Lebron je dobio poslednji duel u karijeri protiv Kobija. Kavsi su slavili u Holivudu, Brajant im je ubacio 26 poena, dva više od "kralja Džejmsa", ali to nije uticalo na rezultat.

Praktično smo videli kraj istorije, dva igrača koja su obeležila NBA ligu u ovom veku su se sudarila još jednom. Inače, igrali su 22 puta jedan protiv drugog, ali nikada za titulu, odnosno u velikom finalu.

Klivlend ostaje u gradu, na drugoj utakmici zapadne turneje u nedelju ih očekuju Klipsi, istog dana, još jedan meč u Los Anđelesu, Lejkersi su domaćini Niksima.

Toronto je sačuvao domaći teren i pored lošeg starta i devet grešaka u prvih 13 minuta meča. Uspeli su da u nastavku srede redove i na kraju stignu do 43. pobede u sezoni.

DeRozan je ubacio 30 poena, Kajl Lovri dodao 19, odbrana je odradila posao na čemu insistira kouč Kejsi.

Ova dva tima će se u narednih mesec dana sastati još dva puta.

Rezultati:

Toronto - Atlanta 104:96
San Antonio - Čikago 109:101
Denver - Feniks 116:98
Lejkersi - Klivlend 108:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Friday, 11.03.2016
17:23

Steta samo sto je igrao za onu Megu a ne Partizan,veliki je Grobar

avatar
AfricaLoF
Friday, 11.03.2016
14:24

Cestitam Jokicu na svemu. Postao je veliki igrac, a i dalje ce zbog mladosti napredovati. nnIskoristicu priliku i apelovati. nAko jeste ikako moguce, pokusajte da uklonite bagove sa sajta. Komentari koji su ispisani nestaju, strane se tesko ucitavaju, nekada polovicno. nDo interneta nije, jer imam 50mbs i takve se poteskoce dogadjaju samo na ovome sajtu. Hvala vam.

avatar
Gymbro
Friday, 11.03.2016
10:26

To šta je rekao posle meča neka bude tajna?

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 11.03.2016
11:18

Rekao je da mu je velika želja da nastupa za Srbiju, a trener je izjavio da neće praviti probleme ni njemu ni Lovernu.