Markoviću izmakla nagrada za najkorisnijeg u 8. kolu Evrokupa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.12.2016.
15:06
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je i osmo kolo u Evrokupu, dodeljene su i individualne nagrade.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Za MVP-a osme runde proglašen je košarkaš Nižnjeg Novgoroda Ivan Strebkov.

Ruski košarkaš je briljirao u pobedi svog tima, kojim su i obezbedili prolazak u narednu fazu takmičenja. On je protiv Lijetkabelisa upisao 31 poena, šutirao je 5/8 za dva poena, 4/6 za tri, a sa linije penala je bio nepogrešiv (9/9). Tome je dodao dva skoka, četiri asistencije i sedam iznuđenih faulova.

Sve to mu je donelo indeks od 36, rekord karijere je postavio i po indeksu uspešnosti ali i po poenima, a sjajna partija protiv litvanske ekipe mu je donela i laskavu titulu najkorisnijeg igrača kola u Evrokupu.

Odmah iza njega je bio Kris Bab iz Ulma, koji je u pobedi posle produžetka nad Lokomotivom Kubanj upisao 30 poena, pet skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks 31.

Njih su pratili Simas Galdikas iz Lijetkabelisa sa indeksom 29, kao i sjajni Stefan Marković koji je u pobedi nad Mursijom upisao 14 poena, 11 asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu. Iznudio je Marković čak 10 faulova, a sa linije penala je šutirao 10/11, te je tako bio najzaslužnijih za vredan trijumf ekipe iz Sankt Petersburga.

Sjajni Pefi Marković je bio i igrač sa najviše asistencija u osmom kolu, a trenutno je i predvodnik liste asistenata u Evrokupu sa tačno 11 asistencija po utakmici, zaista impresivan učinak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke