Marko Gudurić otvorio dušu - O detinjstvu, idolima, Zvezdi, Delijama, snovima..

Autor: Boban Filipović
četvrtak 06.04.2017.
18:12
Izvor: Sportske.net

"Harden sa Lima" je bio gost emisije 'HERETOCREATE' u produkciji Evroliginog YouTube kanala, gde se kroz razgovor dotakao mnogih tema iz svog profesionalnog i privatnog života.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Prve košarkaške korake je napravio u Priboju, a zanimljivo je da se pre košarke bavio fudbalom. Zbog povrede stopala se "prekvalifikovao" na košarku, zaljubio se u ovu igru i tu počinje priča.

Od deteta navija za Crvene Zvezdu, ispunio mu se dečački san da brani boje kluba koji mu je u srcu. Put do Zvezde bio je trnovit, popločan radom, voljom i odricanjima, san mu je da u crveno-belom dresu osvoji Evroligu u Beogradu.

Za to će imati priliku već naredne sezone, budući da se završni turnir najjačeg takmičenja u Evropi održava u našem glavnom gradu.

Uzor u detinjstvu bio mu je Dejan Bodiroga, nastoji da se izgradi kao 'all aroud' igrač kakave je bio 'Bodibond' i počastvovan je što je među kandidatima za nagradu 'Zvezda u uspnu' Evrolige. U medijima je dobio nadimak 'Harden sa Lima' jer je levoruk, ali i iz razloga što nosi 'hardenke', više voli plitke nego duboke, i da su naravno crveno-bele boje. Voditelju je promaklo da ga pita da li na dresu nosi broj #23 zbog Majkla Džordana, mi verujemo da je zbog toga.

Govorio je i kako je poslednji rođendan proveo trenirajući sa ekipom, istakao odgroman značaj navijača, koje je nazvao šestim igračem.

Kaže da je najlepša stvar u košarci zvuč mrežice kad lopta prođe kroz obruč.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 06.04.2017
19:18

Nas Gurden, bice to solidan evroligaski igrac u najmanju ruku, veliki je radnik to pre svega, bice nesto od njega. I njemu kao i mnogim drugima se ispunio san da zaigraju za Zvezdu, i zato dok bude Srba i Srbije, bice i Zvezde. Zvezda ce biti vecna, upravo zbog velikih Zvezdasa, veoma dobrih ljudina koji vole klub svim srcem, i bore se za klub i nasu zemlju. Gotovo svi su veliki Zvezdasi u nasem sastavu, ne zna se ko je veci cak. Kuzmic je pevao Zvezdine pesme dok je grejao klupe po SAD i malo igrao za Nba filijale. Milkmen nase dete prakticno, Gurden takodje, citava porodica mu je crveno-bela, to je stvar vaspitanja. Jovic je svojevremeno ulazio u sukob sa Mutom jer je otvoreno pokazivao, i likovao Zvezdinim uspesima, jedva cekao da zaigra za Zvezdu. Laza je uvek bio primerno vaspitan, Zvezdas koji je vec 6-7 godina u klubu, njegov doprinos odbrani i na terenu generalno je neprocenjiv, o bikvalno rizikuje prelome i teske povrede zbog Zvezde, oceca klub svim srcem, krvati za ideale. Simon je isto Zvezdas kome je postala cast i privilegija da brani boje kluba, i radi to svim srcem. Mitar je manje-vise nase dete, crveno-belo obojen citavog zivota, ispunila mu se zelja da igra za klub koji voli kako je sam rekao, pa cak i niko ne treba da kaze, oni ginu kao lavovi za dres, boje i grb kluba. Dzenkins je jedan od retkih stranaca, mozda i jedini ikada na ovim prostorima, koji klub oseca kao svoj, kao da je ponikao ovde, strasno se dobro uklopio, postace ziva legenda medju strancima koji su igrali, i koji ce igrati za nas ili bilo kog drugog na Jadranu. Veoma gotivan lik, zbog njegove borbe on je duplo znacajniji od bilo kog stranca ikada koji je nastupao za nas. O Dobricu i Simanicu ne treba trositi mnogo reci, to su nasa deca cije su familije crveno-bele, i to generacijama...Brat Rakicevic je legenda, njegov potez je sve rekao, po svaku cenu je kod nas zeleo, postupio je kao svaki Srbin, bio je, i zvanicno postao Zvezdas. Zvezda je vecna dok su joj deca verna, dok je Srba i Srbije.

avatar
Old_school
Thursday, 06.04.2017
18:31

Trenutno jedan od najvecih potencijala nase kosarke. Ako se bude sa njim pravilno radilo, a nadam se da hoce i ako bude vredan kao do sada, te popravi te male nedostatke, bice to bek reprezentativnog kalibra.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 06.04.2017
19:16

Sto je najgore ti si upravu da nam je Guduric, decko sa 22.godine i dalje najtalentovaniji igrac. Nemam nista protiv momka da se razumemo, dobar je on, ali kad pogledas u susedstvo samo gde Hrvatska ima Zizica(1997), Zubca(1997), Bendera (1997), Bosna Musu(1999), Slovenija Doncica(1999) sa pravom treba da se pitamo de su nasi klinci, de je ona generacija 95 koja je osvojila EP, de je Zvezdina generacija (96, il 97) koja je osvojila EL, pa onda ona naredna generacija koja je stigla do finala. Bolje na vreme da se pitamo de su igraci koji ce naslediti Teodosica, Markovica, Raduljicu, Bjelicu,... a ne kad bude kasno za to.

avatar
ugaseni zivoti
Thursday, 06.04.2017
23:26

Imamo I mi talentovanih igraca Peno,Zagorac,Stojanovic,Gudura,Marinkovic,Jaramaz,Simanic,Radanov,Jokara ima samo 22 god a hrvati imaju samo mlade igrace na pozicijama 4-5 a slovenci I bosanci samo po jednog igraca I jedan igrac ne cini tim.

avatar
Old_school
Thursday, 06.04.2017
20:05

Pa tu su...Jovic, Bogdanovic, Guduric, Jokic...pa Simanic ako se bude razvijao i jos mnogi drugi...realno je jako tesko reci, jer svi hocemo rezultate, a hocemo i mlade igrace. Ne ide to zajedno. A sto se tice tih igraca koje si naveo, ne bih se ja nesto menjao sa tim drzavama. Njima je to maltene sve. Kod nas je ipak mnogo bolje stanje zadnjih par godina. Imamo kontinuitet trenera u Zvezdi i reprezentaciji i rezultati se vide. Samo kad bi se malo sredilo stanje i u Partizanu, pa da imamo 2 jaka kluba, sa FMPom i Megom (koliko god ona sluzila Misku za preprodaju igraca) bilo bi to extra.

avatar
Доктор фудбала Гроф
Thursday, 06.04.2017
18:30

Звезда је емоција.