Marjanović, Milosavljević i Lučić o krajnjim dometima reprezentacije

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.07.2019.
15:12
Izvor: Beta

Optimizam vlada na okupljanju reprezentacije Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević rekao je danas da ekipa neće kalkulisati na Svetskom prvenstvu u Kini, da će igrati požrtvovano i borbeno i da su njeni ciljevi uvek najviši.

"Svake godine je cilj medalja, uvek imamo najviše ciljeve. Biće jako teško, bez obzira što svi pričaju da su se konačno svi igrači odazvali, sigurno da nam i to stvara neki dodatni pritisak. Ali, mi igramo bez kalkulacija, kao što je bilo svih ovih godina, sve ćemo utakmice igrati maksimalno požrtvovno i borbeno", rekao je Milosavljević novinarima u Beogradu.

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Svetsko prvenstvo, koje se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini. Okupili su se svi igrači sa spiska osim košarkaša Denvera Nikole Jokića, koji dolazi 2. avgusta.

"Znamo zašto smo tu, imamo lepu atmosferu u ekipi, imamo veliki kvalitet, mnogi igrači koji nisu bili ranijih godina su tu, mnogi su napredovali, tako da imamo jaku ekipu. Ali, takmičenje je teško, ima mnogo dobrih reprezentacija i videćemo. Mnoge stvari su tu bitne i faktor sreće...",
rekao je Milosavljević.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi D, sa selekcijama Angole, Filipina i Italije.

"Neće biti kalkulacija, svaka utakmica će se igrati maksimalno. I kroz grupu ćemo da dižemo formu... Ciljevi su najviši pa videćemo dokle možemo", dodao je Milosavljević.

Centar Boban Marjanović rekao je da je uspeo da se odmori posle naporne sezone u NBA ligi.

"Biće teško, biće uzbudljivo. Svaki put imamo lepe trenutke u reprezentaciji, uvek je zanimljivo, jedva čekam", naveo je on.

Upitan da li će Srbija na turniru imati najjaču centarsku liniju u istoriji reprezentacije, Marjanović je rekao: "Ne znam da li smo najjači, ali smo stvarno dobri".

"Meni će sigurno pomoći da postanem bolji igrač, radujem se unapred svakom treningu, duelima sa prijateljima i saigračima biće super", dodao je on.

Reprezentativac Vladimir Lučić rekao je da je rano pričati o očekivanjima za Svetsko prvenstvo, već da očekuje da će ekipa dobro trenirati na pripremama, da ostane zdrava i da se što bolje spremi za pripremne utakmice, a zatim i za Svetsko prvenstvo.

Upitan da li očekuje da će biti na konačnom spisku, on je odgovorio potvrdno.
 
"Daću sve od sebe da se pripremim što bolje. Nisam imao neku predugu pauzu, pa nisam puno ni ispao iz forme, ali iskoristiću maksimalno ovaj period na Kopaoniku pre svega, a posle i kada počnemo da igramo utakmice", rekao je Lučić.

    

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke