Marinović postavio prioritete, ovo su ciljevi čačanskog Borca

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.07.2019.
16:11
Izvor: Beta

Novi trener košarkaša Borca iz Čačka Marko Marinović rekao je danas da se nada da će oformiti dobar sastav, pošto je prioritet kluba dobar rezultat u KLS, jer samo kroz tu ligu ekipa može da izbori plasman u ABA 2 ligu.

aba-liga.com/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Ivica Veselinov

Povezane vesti

"Verujem da ćemo napraviti dobar sastav. Mnogo stvari zavisi od budžeta. Prošlih godina imali smo skroman budžet za takmičenje u ABA 2 ligi, ali smo rezultatski izvlačili maksimum. Nadam se da ćemo napraviti korak napred", rekao je Marinović na predstavljanju.

On je 25. trener u 74 godine dugoj istoriji KK Borac, a sa čačanskim klubom potpisao je ugovor na tri godine.

Nekadašnji reprezentativac Srbije rodjen je u Čačku i košarkašku karijeru počeo je u Borcu.

Marinović je rekao da su u toku pregovori sa igračima koji bi mogli da pojačaju tim.

On je rekao i da bi voleo da kostur ekipe čine igrači koji su rođeni u Čačku, ili su u Borcu proveli deo karijere.

Direktor Borca Marko Ivanović rekao je da je izbor Marinovića za novog trenera logičan sled nakon njegove uspešne karijere i naveo da je on i za vreme igračkog staža bio "desna ruka svim trenerima".

"Na naš i predlog Upravnog odbora doneli smo odluku da Marko Marinović naredne tri godine bude trener Borca. Nadamo se da će ta saradnja trajati i duže. Marko je dete Borca, ovde je počeo karijeru i ovde se vratio. Marku je ovo novi posao, možda smo i njega iznenadili, ali on je uvek bio produžena ruka svim trenerima na terenu", rekao je Ivanović.

Pripreme čačanskog tima za novu sezonu počeće ranije nego što je planirano zbog prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije, koja je zakazana za 5. avgust.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke