Marinković: "Novica je tata, Partizan mu je život"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 19.02.2018.
00:43
Izvor: Sportske.net

Vanja Marinković bio je presrećan posle osvajanja novog trofeja za klub, a prepričao je i koliki je značaj kapitena na tim.

Jovan Gojković/RKSIS
Jovan Gojković/RKSIS

Povezane vesti

Trofej Kupa Radivoja Koraća znači svima u Partizanu, a Vanja Marinković je pokušao to da prepriča, a onda je govorio i o čoveku koji "tata" u klubu.

"Znamo da kup nije osvojen od 2012, znamo šta je bilo posle toga u Kragujevcu, a imali smo i Megu posle ovde. Nijedan trofej nije osvojen od 2014, znamo u kakvom stanju je klub, tako da je ovo baš onako veliki presek...sad je sve u magli, a ovo je u prvom planu. Nama svima znači, pošto je ovo mnogima prvi trofej u karijeri", rekao je Marinković posle pobede nad Crvenom zvezdom 81:75 u finalu.

Najkorsniji igrač finala je Najdžel Vilijams-Gos, ali zna se koji igrač ima najviše uticaja na ekipu. Vanja Marinković je ispričao koliki je uticaj i značaj kapitena za Partizan.

"Šta da ti kažem kad smo imali sastanak dva minuta sa trenerima, a sa Novicom 10 minuta. Dugo je ovde, njemu je ovaj klub život. Zna kako da nas napali i pravi je tata na terenu. Zna da pohvali, zna da kritikuje, zna kad treba da povuče. A znamo svi u kom fizičkom stanju je on, veliki, ogroman značaj za nas, za sve mlade, a ima nas dosta", rekao je Veličković.

O utakmici? Partizan je u prvom poluvremenu imao i 20 poena prednosti, Zvezda je u drugom prišla na pet, ali su crno-beli izdržali nalet.

"Mislim da je start bio onakakav kakav treba da bude protiv protivnika koji je ozbiljna ekipa, koji igra Evroligu i prvi je u ABA. Mislim da smo odlično počeli, u trećoj četvrtini smo to malo ispustili, ali bitno je da nismo pali skroz. Imali su nalete, ali tu se video karakter ekipe. Mislim da je ovo veliki trofej za nas. Značiće nam i za ostatak sezone. ABA ligu smo ispustili, a KLS – videli smo da može i zašto da ne?", rekao je Marinković.

Gos je bio potpuno oduševljen posle trofeja.

"Osvojili smo trofej za ovaj veliki klub i ove fenomenalne navijače! Presrećan sam zbog tima i svih koji navijaju Partizan. Posle šest godina smo osvojili kup. Bilo je teško, kad imate toliko vođstvo toliko vremena pre kraja, ali moji igrači i treneri i svi ostali smo zajedno, borili smo se protiv velikog tima. Svaka čast Crvenoj zvezdi, oni su veliki tim. Nisam toliko dobro igrao u prve dve utakmice, ali su me ovi igrači nosili, a večeras sam ja iskočio i zato je ovo sve timski uspeh", rekao je Gos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke