Marinković: "Cilj je jasan - plejof ABA lige!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.08.2018.
11:12
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

Mladi košarkaš veruje da može da opravda očekivanja u narednoj sezoni.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su u ponedeljak otpočeli pripreme za novu sezonu, a jedan od onih sa najdužim stažom u klubu jeste Vanja Marinković.

Bek Partizana istakao je u intervjuu za Blic Sport da je konačno vreme da pokaže zašto je jedan od najtalentovanijih košarkaša na ovim prostorima.

Prednost daje i novoj hali na Dušanovcu.

"Kolima mi je potrebno samo dva minuta do nove hale, super je što je imamo samo za nas, ali će novi momci morati da se naviknu na Pionir. Dobro je jer to znači da mogu da spavam nešto duže pred jutarnji trening, osim ako kondicioni trener Sead Kdrželić ne stavi trening u 7 ili 8 ujutru", kaže 21-godišnji košarkaš "Crno-belih".

"Super je što smo se okuipli u velikom broju već sada, ovo je neki novi Partizan. Ima dosta igrača, a ako radimo jako od samog početka možemo da dođemo do plejofa ABA lige i uspeha u domaćim takmičenjima."

Uporedio je i novi Partizan u odnosu na onaj iz prehodne sezone.

"Prošla sezone je bila jako čudna, menjali smo trenera na polovini sezone i igrači su stalno dolazili i odlazili. Sada je ekipa mlađa, ali ne i manje iskusna nego iz prošle sezone. Zagorac, Aleksej i Pejdž su mladi igrači, a ne može se reći da nemaju iskustva."

Da li je ovo najbitnija sezona za Marinković.

"Mislim da moram i mogu da dokažem talenat, imam 21 godinu, ali sam dugo tu. Došlo je vreme da pokažem šta mogu i umem", smatra Beograđanin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 16.08.2018
13:01

Hajde, dogovorite se. Je l' cilj plejof ili osvajanje Aba lige, kao što izjavi Čanak pre neki dan?