Marina posle demoliranja Švedske: "Delimično sam zadovoljna"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 04.07.2019.
23:03
Izvor: Sportske.net

Laknulo je selektorki jer su igračice čule poruku, ali ima još stvari da se popravi.

fiba.basketball.com
fiba.basketball.com

Povezane vesti

Laknulo je Marini Maljković što su njene igračice konačno odigrale svih 40 minuta kako treba, ali kaže da Srbija mora još mnogo toga da popravi ako želi da pobedi rivala o polufinalu. Za Španiju kaže da ne treba da se potroši "ni jedna reč" da bi se opisao njen kvalitet.

"Delimično sam zadovoljna. Shvatile su poruku kada sam rekla da sada ne možemo da igramo košarku 20 minuta i da se zagrevamo tokom utakmice, i to je danas napravilo razliku. Švedska je delovala kao ne baš jak tim zbog toga kako smo igrali. Opet, pre par dana su bile vrlo jake protiv Letonije i zadržale su je u Rigi. Da, čestitam igračicama na tome što su igrale 40 minuta u dobrom tempu", rekla je selektorka Srbije posle utakmice.

Silna Srbija je danas odigrala fantastičnu utakmicu i više nego ubedljivo pobedila Švedsku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Sledeći protivnik je branilac titule Španija.

"Svi znaju kvalitet Španije, svi znaju Španiju, to je jedini tim koga nikad nismo pobedili. Biće vrlo teško, vrlo, vrlo velika utakmica. Nadam se da ćemo imati mudrosti da pobedimo ovde u Beogradu, Srbiji po prvi put. Ali biće jako, jako teško. Nema potrebe da se kaže ijedna jedina reč o španskom timu i njihovom kvalitetu", rekla je Maljkovićeva.

Čime je to selektorka "delimično zadovoljna"?

"Bilo je mnogo grešaka i večeras, 13 izgubljenih lopti. Dobro, imali smo bolje procente, ali falili su skokovi u napadu. Treba da pojačamo broj osvojenih lopti. Treba da zadržimo ovo razmišljanje da se utakmica igra 40 minuta, jer ako ne igramo tako, nema šta da tražimo protiv Španije", objasnila je ona.

A čime je najzadovoljnija?

"S obzirom koliko me pritiskalo to što ne igramo svih 40 minuta, time moram biti najzadovoljnija. Malo je previše lagana ispala ova utakmica, ispala je tako zato što smo igrali svih 40 minuta. Činjenicom da smo igrali 40 minuta, ali da smo u glavama to odradili na pravi način, onako kako treba da se igra košarka", kaže Marina.

Na 40 razlike tri igračice su se bacale za loptu...

"To je suština svega, ako ne padaju dole i na pod, to je…To smo mi, to je naš tim, to je naša nacija, to je naš identitet. Bez toga ništa, bez toga ne možemo da pričamo košarkaški. Bez toga je sve besmisao", rekla je selektorka.

Saša Čađo je bila ponosna i srećna posle velikog trijumfa.

sasa cadjo

"Ponosna sam na moj tim i ponosna sam kako nas je selektorka pripremila i nadam se da je zadovoljna onim što smo uradili na terenu. Mnogo me raduje što smo imali ovakvu podršku, pobedile smo, nema opuštanja, treba da se koncentrišemo na sledeću utakmicu, nema opuštanja. Samo to je važno", rekla je Čađo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke