Marina: "Mnogo znoja za prolazak grupe"

Autor: Beta Beta
sreda 26.06.2019.
22:34
Izvor: Beta

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će njena ekipa morati mnogo znoja da prolije kako bi prošla grupu na predstojećem Evropskom prvenstvu i istakla da će to uraditi jedino ispravnim razmišljanjem.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

"Daleko od toga da smo favoriti u ovoj grupi, jer za rivale imamo ekipe koje su po sastavu mnogo jače od nas, a to su Rusija i Belgija. Mi jesmo na turniru u Francuskoj napravili dobar rezultat, pobedile Francusku i Tursku, ali smo izgubili od Rusije koja nam je direktan konkurent u grupi", rekla je Maljković, objavljeno je na sajtu KSS.

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji počinje sutra u Zrenjaninu, Nišu i Rigi.

Srbija će se takmičiti u Grupi D sa nacionalnim timovima Belorusije, Rusije i Belgije u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu.

Selektorka Srbije je navela da jačina grupe treba da bude ogromna motivacija njenim košarkašicama.

"Daleko smo od četvrtfinala, moramo mnogo znoja da prolijemo da bismo prošli najtežu grupu, a to ćemo uraditi samo ispravnim razmišljanjem, da pretvorimo tu realnu težinu naše grupe u nešto pozitivno i da podignemo količinu volje, da budemo tim koji ima ubedljivo najbolji voljni momenat, daleko ispred svih...", rekla je Maljković.

"Svi dobro znate da je reprezentacija sada drugačija, ja i kad sam došla ponovo na mesto selektora imam osećaj ne da nastavljam od 2016. i Rija, već kao da počinjem ponovo iznova 2011. godine, kada sam prvi put došla na ovo mesto", dodala je ona.

Govoreći o svom timu, ona je kazala da postoji balans izmedju novih igračica, koje prvi put igraju za reprezentacviju, i onih starijih.

"Vidim da te mlade definitivno treba da budu prijatna stvar, pravi vetar u ledja, koji će da unese svežinu u naš tim, a starije igračice moraju dobro da se podsete onih svojih partija koje svi pamtimo, kada su bile najjače. Kada te dve stvari spojimo, onda možemo, uz najveći voljni momenat na turniru, a to definitivno treba da nas krasi, da očekujemo dobar rezultat", rekla je Marina Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke