Marina Maljković preuzima evroligaša?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.01.2017.
18:19
Izvor: Sportske.net

Bivša selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije mogla bi da postane prva žena koja će sa klpe voditi jedan evroligaški tim.

Beta/Emil Vas/Mo
Beta/Emil Vas/Mo

Povezane vesti

Prema mišljenju iskusnog košarkaškog trenera Bogdana Tanjevića, Marina Maljković bi bila pun pogodak za Olimpiju iz Milana.

"Marina bi stabilizovala Armani. Bio bi to sjajan marketinški potez, iako se mi plašimo revolucija u ovom našem malom uhodanom svetu."
rekao je Boša, a preneo 'Blic'.

"Marina može da vodi svaku ozbiljnu mušku ekipu u Evropi, osim možda četiri, pet vodećih klubova u Evroligi. Bio bi to veliki korak, smatram da za nju nema prepreka, ne vidim zašto se ne bismo i u ovom ugledali na Amerikance."
dodaje Tanjević, aludirajući da u nekim klubovima u NBA ligi žene rade kao asistenti.

"Eto, ne sumnjam da bi stabilizovala Armani iz Milana, to im i savetujem. Doveli bi vrhunskog stručnjaka, ali i napravili sjajan marketinški potez. Možda je to previše revolucionarno mišljenje za ovaj naš mali uhodani košarkaški svet, možda se malo plašimo revolucija. Marinini rezultati su ravni čudu, pa Srbija je u četvrtfinalu pobedila Australiju koja na “100 poslednjih” Olimpijskih igara osvajala medalje. To sve govori." rekao je trofejni stručnjak.

Tanjević ne isključuje mogućnost da Marina može da nadmaši i svog slavnog oca i doajena evropske košarke Božu Maljkovića.

"Biće joj teško jer je Boža jedan od najboljih u Evropi. Međutim, Marina je na vreme počela, verujem u nju."
zaključio je on.

'Blic' takođe podseća da je Marina Maljković u jednoj izjavi pre gotovo deceniju, dok je bila trener košarkašica Hemofarma, priznala da ima ambiciju da jednog dana radi u muškoj košarci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Friday, 06.01.2017
02:49

Najlaganije moze da vodi musku ekipu, jer je opasan trener.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 05.01.2017
22:17

Svakako će da gubi od Zvezde ako dođe. :D

avatar
Nebitan_Lik
Thursday, 05.01.2017
19:29

Pa zato je i podnela ostavku. Iza svake ostavke ima necega a prodaje se prica zasicenja