Marina Maljković: "Moramo da budemo spremne za velike izazove"

Autor: Boban Filipović
petak 11.03.2016.
17:49
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije oglasila se povodom žreba za OI igre u Riju.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Rivalke Srpkinjama biće Amerikanke, Kanađanke i Senegalke, određeno je današnjim žrebom u Cirihu, dok će se imena preostala dva učesnika grupe B znati nakon kvalifikacionog turnira koji se održava u Nantu sredinom juna.

"Olimpijske igre su u ženskoj košarci najjače moguće takmičenje. Na prvi pogled je jasno da je grupa B jača od grupe A.

Na Amerikanke je suvišno trošiti reči, s obzirom na kvalitet koji poseduju i činjenicu da će braniti titulu. Polovina kanadske reprezentacije igra u Francuskoj i dobro ih poznajem. U pitanju je pobednik prvenstva Amerike, i bez obzira što SAD nisu učestvovale, to ne umanjuje njihov rezultat, pošto su na šampionatu u Meksiku igrale i Brazilke i Argentinke i Kubanke.

Jedina nepoznanica je Senegal, reprezentacija koju, u dogovoru sa kapitenom njihovog tima Mam Mari Si-Diop koju sam trenirala u Lionu, dovodim ovog leta u Srbiju na pripreme."
rekla je Marina Maljković.

Selektorka se nada da će njena ekipa na Olimpijskim igrama zadržati preopoznatljiv pristup igri.

"Neće biti nimalo lako, ali ako budemo igrale u domenu realnog i ako uspemo da prevaziđemo same sebe u situaciji kada smo kao prvak Evrope meta svima, biću prezadovoljna. U svakom slučaju, očekuju nas veliki izazovi i moramo da budemo spremne."
zaključila je Maljkovićeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke